Rețetă de bibimbap sau orez coreean

Dacă te-ai săturat de mâncărurile tradiționale și vrei să încerci ceva nou, îți recomandăm rețeta de bibimbap sau orez coreean. Se prepară foarte ușor, este delicios și te va surprinde prin combinația de arome. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Bibimbap este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria coreeană, un bol colorat și echilibrat care combină orezul cu legume sotate, carne (de obicei vită), ou prăjit și o pastă picantă de ardei – gochujang.

Citește și: Rețetă de rulouri de pui cu sparanghel

Citește și: Rețetă de tiramisu cu zmeură

Citește și: George Simion explică de ce lipsește de la dezbaterile electorale: „Am văzut un spectacol grotesc, ceva ce nu semăna a teme prezidenţiale şi guvernamentale”

Citește și: Ce a discutat Volodimir Zelenski cu Donald Trump la întâlnirea de 15 minute pe care cei doi au avut-o la Vatican: „Toată lumea blufează, iar pericolul este că cineva exagerează'

Rețetă de bibimbap sau orez coreean – Ingrediente

150 g varză roșie

150 g varză chinezească

80 g ciuperci Shiitake

250 g morcovi

80 g spanac baby

50 g germeni de fasole Mung

1 ceapă roșie mică

1 cățel de usturoi

1 linguriță miere

4 linguri sos de soia

8 lingurițe ulei

6 tulpini coriandru

fulgi de chili

1 linguriță semințe de susan prăjite, pentru ornat (opțional)

300 g pulpă de vită

2 ouă

Rețetă de bibimbap sau orez coreean – Mod de preparare

1. Taie varza roșie, varza chinezească și morcovii în fâșii. Feliază ceapa, iar ciupercile, spanacul și germenii doar se spală și se lasă la scurs.

2. Taie carnea în fâșii subțiri și marineaz-o cu miere, sos de soia, usturoi tocat și puțin ulei, potrivit kaufland.ro.

3. Sotează legumele, pe rând, în puțin ulei timp de 1-2 minute fiecare, apoi asezonează-le cu sos de soia și puțină miere. Ține-le la cald.

4. Prăjește carnea marinată într-o tigaie bine încinsă, câteva minute, până se rumenește ușor.

5. Gătește ouăle ochiuri într-o tigaie cu puțin ulei.

6. Montează în boluri: așază legumele, carnea și câte un ou. Presară fulgi de chili, susan și coriandru tocat.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton