Dacă te-ai săturat de mâncărurile tradiționale și vrei să încerci ceva nou, îți recomandăm rețeta de bibimbap sau orez coreean. Se prepară foarte ușor, este delicios și te va surprinde prin combinația de arome. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Bibimbap este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria coreeană, un bol colorat și echilibrat care combină orezul cu legume sotate, carne (de obicei vită), ou prăjit și o pastă picantă de ardei – gochujang.
Citește și: Rețetă de rulouri de pui cu sparanghel
Citește și: Rețetă de tiramisu cu zmeură
Rețetă de bibimbap sau orez coreean – Ingrediente
150 g varză roșie
150 g varză chinezească
80 g ciuperci Shiitake
250 g morcovi
80 g spanac baby
50 g germeni de fasole Mung
1 ceapă roșie mică
1 cățel de usturoi
1 linguriță miere
4 linguri sos de soia
8 lingurițe ulei
6 tulpini coriandru
fulgi de chili
1 linguriță semințe de susan prăjite, pentru ornat (opțional)
300 g pulpă de vită
2 ouă
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/04/001-cover-1-10.jpg)
Rețetă de bibimbap sau orez coreean – Mod de preparare
1. Taie varza roșie, varza chinezească și morcovii în fâșii. Feliază ceapa, iar ciupercile, spanacul și germenii doar se spală și se lasă la scurs.
2. Taie carnea în fâșii subțiri și marineaz-o cu miere, sos de soia, usturoi tocat și puțin ulei, potrivit kaufland.ro.
3. Sotează legumele, pe rând, în puțin ulei timp de 1-2 minute fiecare, apoi asezonează-le cu sos de soia și puțină miere. Ține-le la cald.
4. Prăjește carnea marinată într-o tigaie bine încinsă, câteva minute, până se rumenește ușor.
5. Gătește ouăle ochiuri într-o tigaie cu puțin ulei.
6. Montează în boluri: așază legumele, carnea și câte un ou. Presară fulgi de chili, susan și coriandru tocat.
Sursa foto: Freepik