Rețeta de prăjitură Arlechin

Rețeta de prăjitură Arlechin. Acest desert combină straturi de gem, rahat colorat, cremă de nucă și cacao, pentru un gust bogat și aromat. Bezeaua de deasupra, ușor crocantă, completează perfect textura prăjiturii. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert gustos, dar și care este modul de preparare!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI

Dacă vrei să-i încânți pe invitații tăi atunci trebuie neapărat să pregătești prăjitura Arlechin. Este delicioasă și cu siguranță va fi pe gustul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!

Citește și: Rețetă de quinoa cu legume și tofu la cuptor. Un preparat de post, bogat în proteine

Rețeta de prăjitură Arlechin. Ingrediente

-700 ml de smântână

-4 ouă

-100 g de zahăr

-500 g de unt

-40 g de drojdie

-50 ml de lapte

-750 g de făină

-1 plic de zahăr vanilinat

-500 g de rahat

-gem

Citește și: Rețeta de fasole bătută reinventată de chef Ștefan Popescu. Ingredientul secret care îi dă o aromă bogată

-un vârf de cuțit de sare

-esență de rom

-cacao

-nucă măcinată

Citește și: Cum a impresionat-o Nicolae Guță pe Denise Rifai! Vedeta Kanal D și-a schimbat complet părerea despre artist: 'Talent pur! A fost, pentru mine, o nouă lecție de viață' / EXCLUSIV

Rețeta de prăjitură Arlechin. Mod de preparare

Prepararea prăjiturii Arlechin începe cu drojdia, care se amestecă cu zahăr, lapte călduț și făină, apoi se lasă să crească. Separat, untul se mixează cu zahăr și zahăr vanilinat până devine cremos. Se adaugă gălbenușurile, smântâna și drojdia activată, apoi treptat făina.

Aluatul se lasă să dospească o oră, apoi se împarte în patru părți egale. Fiecare foaie se întinde și se coace separat sau se montează în tavă alternând gem, rahat, cremă de nucă și cacao.

Bezeaua se face din albușuri bătute cu zahăr, apoi se adaugă nucă măcinată și esență de rom. Se întinde peste ultimul strat și se coace până devine ușor crocantă.

După ce se răcește, prăjitura poate fi glazurată. După câteva ore, aromele se amestecă, iar prăjitura devine fragedă și ușor de tăiat. Prăjitura este acum gata de servit. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton