Rețetă de ruladă de dovlecel. Delicată, savuroasă și ușor de pregătit, rulada de dovlecel este aperitivul perfect pentru zilele călduroase sau mesele în familie. Cu un blat fraged din dovlecei și o umplutură cremoasă, aromată cu verdeață proaspătă, această rețetă îmbină gustul cu un aspect spectaculos. Acest preparat delicios se servește rece.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de ruladă de dovlecel. Este un preparat delicios, perfect pentru acest sezon. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Citește și: Rețetă de pâine fără făină
Rețetă de ruladă de dovlecel. Ingrediente
Pentru foaia de dovlecel:
-2 dovlecei medii (dați pe răzătoare)
-3 ouă
-50 g de cașcaval ras (parmezan sau alt tip)
-2 linguri de făină
-sare
-piper
Citește și: Rețetă de supă minestrone, preparatul centenarilor din Sardinia
Pentru umplutură:
-200 g de cremă de brânză
-1-2 linguri de smântână
-1 cățel de usturoi (zdrobit)
-verdeață proaspătă (mărar, pătrunjel)
-opțional: șuncă, somon afumat, ardei copt, măsline
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/06/001-cover-187.jpg)
Rețetă de ruladă de dovlecel. Mod de preparare
Rade dovleceii și stoarce-i bine de zeamă cu ajutorul unui tifon sau strecurător. Într-un bol, amestecă dovleceii cu ouăle, făina, cașcavalul, sare și piper. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelează și coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute, până se rumenește ușor și devine fermă. Scoate din cuptor, acoperă cu un prosop curat și lasă să se răcească puțin.
Amestecă crema de brânză cu smântâna, usturoiul și verdeața. Potrivește gustul cu sare și piper.
Întinde umplutura pe foaia de dovlecel răcită. Adaugă, dacă dorești, felii de șuncă sau somon, ori alte ingrediente preferate. Rulează strâns, cu ajutorul hârtiei de copt, apoi înfășoară în folie alimentară. Pune la frigider pentru cel puțin 1 oră, apoi taie felii. Rulada de dovlecel este gata de servit. Poftă bună!
Sursa foto: YouTube