Rețetă de tocăniță de mazăre cu pui

Rețetă de tocăniță de mazăre cu pui. Este o mâncare hrănitoare, ușor de preparat și perfectă pentru un prânz sau o cină în familie. Dacă îți dorești un preparat gustos, sănătos și delicios, tocănița de mazăre cu pui este alegerea ideală. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Tocănița de mazăre cu pui este una dintre acele mâncăruri care aduc gustul copilăriei înapoi în farfurie. Simplă, dar plină de savoare, această rețetă tradițională românească combină dulceața mazărei fragede cu aroma delicată a cărnii de pui și sosul ușor acrișor de roșii.

Citește și: Rețetă de chiftele din cartofi. Ce trucuri are Gina Bradea pentru chiftele pufoase și delicioase

Rețetă de tocăniță de mazăre cu pui. Ingrediente

-500 g de piept de pui sau pulpe dezosate

-500 g de mazăre proaspătă sau congelată

-1 ceapă mare

-1 morcov

-2-3 linguri de ulei

-2 linguri de pastă de roșii sau 1 cană de roșii pasate

Citește și: Cum se prepară pizza sănătoasă. Rețeta nutriționistului Pauline Gouth a devenit virală pe internet

-opțional: 1-2 căței de usturoi

-sare

-piper

-opțional: 1 linguriță de boia dulce

-1 frunză de dafin

-verdeață proaspătă: mărar sau pătrunjel

Citește și: Crin Antonescu, acuzații grave după ce Nicușor Dan a devenit noul președinte al României: „Rețeaua securistico-propagandistică din spatele lui a câștigat. Primele ținte vor fi partidele și justiția'

Rețetă de tocăniță de mazăre cu pui. Mod de preparare

Taie carnea de pui în cuburi potrivite. Toacă ceapa mărunt și taie morcovul în rondele sau cubulețe. Într-o cratiță, încinge uleiul și călește ceapa până devine sticloasă. Adaugă morcovul și călește 2 – 3 minute. Pune și carnea de pui. Amestecă și las-o să se albească pe toate părțile.

Adaugă sare, piper, boia și frunza de dafin. Dacă folosești usturoi, adaugă-l tocat mărunt acum. Adaugă pasta de roșii și 200 ml de apă caldă (sau mai mult, cât să acopere carnea). Lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, aproximativ 15 – 20 de minute (până carnea este aproape gata).

Pune mazărea și mai lasă totul la fiert încă 15 – 20 de minute, până se înmoaie mazărea și sosul scade. Gustă și potrivește de sare și piper. Presară verdeață tocată înainte de servire.

Se servește caldă, cu pâine proaspătă sau mămăligă. Opțional, se poate adăuga o lingură de smântână la servire. Tocănița de mazăre cu pui este gata de servit. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton