Rețete de mâncare de Halloween. Dovleacul este vedeta!

Publicat pe

Rețete de mâncare de Halloween. Se apropie cea mai „înspăimântătoare” perioadă a anului, așadar mâncărurile dedicate acestei sărbători nu pot lipsi. Și cum dovleacul este cel mai important, vă invităm să încercați alături de noi patru rețete delicioase!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețete de mâncare de Halloween. Pe 31 octombrie are loc una dintre cele mai populare sărbători occidentale, de ani buni sărbătorită și la noi. Și cum în această perioadă sunt importante nu doar costumele, ci și felurile de mâncare pe care le punem pe masă, iată cum vă puteți surprinde familia și invitații cu niște preparate speciale. Pentru că dovleacul este cel mai important element al acestei sărbători, vă invităm să pregătiți patru rețete simple, dar extrem de gustoase!

Rețete de mâncare de Halloween. Dovleac cu brânză și stafide

Cea mai mare bucurie a celor mici, de Halloween, este scobitul dovlecilor, din care se fac felinare înfricoșătoare. Iată însă că dovlecii pot fi scobiți și cu alt scop – unul dulce. Iată de ce elemente aveți nevoie pentru un desert savuros cu dovleac, brânză și stafide!

Ingrediente

  • un dovleac mare
  • 500 g de brânză de vaci
  • trei ouă
  • trei linguri de zahăr
  • două pliculeţe de zahăr vanilat
  • o linguriţă esenţă de rom sau vanilie
  • coaja rasă de la o portocal
  • 100 g stafide

Cum se prepară

Dovleacul se spală bine, i se taie un capac și se scobește în interior. Se amestecă brânza cu gălbenuşurile, zahărul, esenţa, coaja de portocală şi stafidele, iar la final se adaugă albuşurile bătute spumă, astfel încât compoziţia să fie pufoasă. Se răstoarnă apoi compoziția în dovleacul curăţat şi se dă la cuptor circa 30 de minute.

Rețete de mâncare de Halloween. Dovleac umplut cu orez și semințe

Gustul dulceag al dovleacului dă o savoare perfectă orezului cu semințe, fiind un preparat surprinzător, perfect nu doar de Halloween. Iată cât de simplu se prepară!

  • doi dovleci mici
  • o cană de orez
  • două căni de apă
  • 3 linguri de unt
  • 200 g brânză de capră
  • o lingură de vegeta sau delikat
  • 50 g semințe de dovleac coapte, descojite

Cum se prepară dovlecii umpluți cu orez. Se curăţă dovlecii în interior (se mai lasă puțin miez în interior), iar într-un vas se pune la fiert apa, cu cu untul și delikatul. Când începe să fiarbă, se adaugă orezul şi se fierbe timp de 10 minute, amestecând continuu. După ce se ia de pe foc, se încorporează semințele de dovleac și brânza de capră tăiată bucățele sau răzuită. Se ia de pe foc şi se încorporează seminţele de dovleac. Se bagă dovlecii în cuptorul încins în prealabil și se lasă până se înmoaie și miezul lor.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.

Citește și: 3 rețete ușoare de vară.

Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Rețete de mâncare de Halloween. Supă-cremă de dovleac

Dacă nu ați încercat până acum, a venit momentul să pregătiți și o supă-cremă de dovleac. Gustul va fi, cu siguranță, unul surprinzător. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

  • doi dovleci mici
  • două cepe
  • 50 g unt
  • o cutie de roşii descojite
  • câteva frunze de pătrunjel
  • un morcov
  • o ţelină mică
  • sare şi piper

Cum se prepară

Cepele curăţate, se taie în două şi se toacă mărunt. Unul dintre dovleci se curăţă în interior cu ajutorul unei linguri, iar cel de-al doilea se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se topește untul într-o tigaie şi se călesc în el dovleacul tăiat cubuleţe şi ceapa. Când ceapa devine sticloasă, se ia tigaia de pe foc. Roşiile se mărunţesc şi se trec printr-o sită, apoi se amestecă într-o oală, cu 1,5 l apă, împreună cu morcovul şi ţelina curăţate şi tăiate mărunt, dovleacul şi ceapa. Se lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic şi se adaugă sare şi piper. Se mixează legumele fierte împreună cu zeama, în robotul de bucătărie şi se răstoarnă în dovleacul curăţat în interior, ca într-o supieră.

Rețete de mâncare de Halloween. Tartă cu dovleac

Un dulce care va avea cu siguranță mult succes la toți membrii familiei! Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai gustoasă tartă cu dovleac.

Ingrediente pentru aluat

  • 220 g de făină
  • o linguriţă sare
  • 110 ml de ulei
  • 60 ml de lapte

Pentru umplutură

  • o cană mare de piure de dovleac
  • două ouă
  • 230 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • o linguriţă de scorţişoară

Cum se prepară

Se amestecă făina cu sarea, iar separat, uleiul cu laptele. Se pune făina peste şi se mixează cu o spatulă de lemn până când aluatul se omogenizează. Compoziţia se întinde între două hârtii de copt şi se pune în forma de tartă unsă cu unt şi tapetatată, cu făină asftel încât să aibă şi margini. Pentru piureul de dovleac se foloseşte 1/2 dintr-un dovleac de două kg. Acesta se taie pe jumătate, se curăţă de sâmburi, apoi se taie bucăţele. Într-o tavă, punem feliile de dovleac cu coaja în jos şi le dăm la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, 30 de minute, până când se înmoaie. Se desprinde coaja de pe dovleac şi se pasează miezul cu un blender, pentru a se obţine piureul de dovleac. Se bat cele două ouă, se pune piureul de dovleac, zahărul, celelalte condimentele şi laptele. Se toarnă compoziţia în forma de tartă tapetată cu aluat şi se introduce la cuptor. Se decorează cu frişcă.

Sursa: Libertatea

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter