Cosmin Tudoran - Între muzică, scris și vin e... divin

Publicat pe

Cred că mulți dintre noi s-au întrebat cum o fi să faci în viață doar ce-ți place, să muncești cu pasiune și să-ți transformi pasiunile într-un job. Ei bine, suntem pe cale să aflăm, fiindcă am găsit omul care se poate lăuda cu asta. E drept, o face cu modestie. Ladies and gents, meet Cosmin Tudoran!

 

Spui despre tine că ești „un artist inbetween. „Between muzică, fotografieși scris. Ai jobul ideal?
Când m-am referit la „in between, am vrut să dau tușa de „almost there. Adică la un pas de șansă. Mi-e jenă să mă asumartist, pentru că nu am absolvit niciun curs de gen. Probabil că, dacă aș fi oleacă mai închipuit, mi-ar ieși. Cred că am jobul ideal de când mi-amdat prima dată demisia dintr-un loc „cu carte de muncă. Vorba unui drag prieten, fac ce vreau într-o lume în care se face ce trebuie. Sunt șomer, dar bogat.
Ești blogger de top și somelier. Deunde pasiunea pentru această licoare bahică, Profule de Vin?
Vinul a crescut când am prins o discuție„la pahar. Oameni mai dedicați și atențila discuții ca în jurul acestei licori n-am prea prins. Au urmat curiozitatea, încercareade a lua subiectul de un capăt și am constatat că puzzle-ul e foarte mare. Am început cu „colțurile și am urmat niște cursuri de degustare. Apoi de somelieri. Apoi alte cursuri de formare profesională. Apoi zilele de internship petrecute în cadrul redacției revistei Vinul.ro. Apoi alte cursuri și degustări, ca să ajung, acum, să mă laud cu faptul că am avut privilegiulde a fi jurat în cadrul Concursului Internațional de Vinuri București-IWCB 2016 și al Premiilor de Excelență Vinul.ro. Să mai precizez și că sunt membru ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România)?
E o lume de unde țara pare mai frumoasă, mai caldă, bine pregătită pe subiect și cu oameni extraordinari. Iar ca să dau ceva înapoi, m-am dat de două ori peste cap și m-am prefăcut în Profu De Vin, ca să aduc și în atenția altora acest stil de viață. Căci vinul este prima ușă către autorafinament, iar ușa e larg deschisă.
Revenind la eticheta de blogger, recunosc, mă cam jenează. Pot să o scot? Da, am un oracol ca tot omul 2.0. Doar că nu mă pot prezenta ca fiind unul, că n-am absolvit vreo școală în domeniu. 🙂

Se apropie sărbătorile. În calitate de fin connaisseur, ce vinuri ne recomanzi pentru mesele festive din această perioadă?
Păi conform cu filozofia Seriei 2 din Profu De Vin, marșați pe soiuri autohtone. De la celebra tripletă de Fetească Albă / Neagră sau Regală, spre Cadarcă de Miniș, Crâmpoșie, Zghihară sau Grasă de Cotnari. Vinificate în sec. E obligatoriu să aveți un spumant (prosecco, cava sau chiar șampanie), un alb, un rosé și câteva roșii. Asocierea culinară este un must, dar, până la urmă, tot ce trebuie să faceți e să vă simțiți bine în preajma oricărui vin. Nu vă opriți la un singur vin, celebrând faptul că „ăsta-mi place mie, sunt atâtea etichete pe piață încât ar fi păcat să „citiți aceeași carte. Serviți-le doar la temperaturile potrivite: 5 grade spumantele, 10-13 albele și rosé-urile, maximum 17-18 cele roșii.

 

cosmin-tudoran2

 

„Cred că am JOBUL ideal de când mi-am dat prima dată demisia dintr-un LOC «cu carte de muncă». Vorba unui drag PRIETEN, fac ce vreau într-o lume în care se face ce trebuie. Sunt ȘOMER, dar bogat.

Ți s-a zis că semeni cu Moș Crăciun? Te-ai deghizat vreodată sau ai fost convingător așa, natural?
În Crăciun nu m-am deghizat, încă. Am fost eu deghizat în viking, cioban, ș.a.m.d. Am avut o groază de roluri simpatice, cel mai apropiat de funcția Moșului fiind, cred, rolul meu de la Circul Globus, Regele Șacal. Da, am făcut circ, am jucat peste 30 de reprezentații. Iar dacă e vreun post de Moș pe undeva, sunați-mă! Vin!
Ce cadou ți-ar plăcea să găsești sub brad anul ăsta? Sau o să ți-l aduci singur?

Bună întrebare. Sunt ceva obiecte care-mi atrag atenția, însă, recunosc, sunt genul care preferă să facă el cadouri, și nu invers. Nu prea știu să fac față surprizelor. Probabil un trip scurt de 2-3 zile la un concert Ludovico Einaudi m-ar da pe spate.
Care e cea mai mare realizare profesională a ta, dar personală? Nu fi modest!
Că am reușit în propria nebunie să ajung să construiesc și să fac față atât suișurilor, cât și coborâșurilor. Că nu m-a luat valul și că sunt în stare să continui ceea ce fac cu plăcere. Personală? Că sunt prieten cu fiica mea.
Când zici Ca$$a Loco, zici muzică de calitate, umor subtil, succes fulminant. Ai vrea să retrăiești perioada aceea?
Ca$$a Loco a fost o lungă vacanță de vară, o treaptă a vieții și o maturizare mega lentă. Sunt unele pasaje pe care aș vrea să le retrăiesc, tot ansamblul nu. Fiecare filă are rolul ei, sunt recunoscător pentru ce am avut, dar nu sunt omul care trăiește din amintiri. Prefer să creez altele.
Ce ne poți spune despre proiectul muzical Maga&Tudoran? Pe când albumul promis?
HA! Maga&Tudoran tocmai au lansat un cântec nou, bazat pe toată pleiada de lucruri la modă: mindfulness, dezvoltare personală și închipuire maximă, pe numele său „Arogant. Suntem la al 6-lea single, e drept, în 3 ani jumate. Am impresia că abia am intrat pe rod, iar lucrurile par să se îndrepte spre zonele dorite. Am pus pe picioare proiectul dintr-o nebunie de moment, construim conform regulii „dacă ne place, bine, dacă nu – nu! și începe să sune bine. Am avut parte de câteva live-uri, sunăm al dracu de alternativ și avem o echipă extraordinară.
Album? Probabil la anul. Sper.

 

Oana Enache, Foto: George Pruteanu

Stilist: SILVIA CRISTESCU
Coafură și machiaj: RALUCA CRĂCIUN
Vestimentație: Tommy Hilfiger (piesele se găsesc în magazinele Tommy Hilfiger si Hilfiger Denim)
Fotografiile au fost realizate la Mr. Blade Barber Shop. Mulțumim pentru sprijin!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter