Alpii elvetieni

Publicat pe

Alpii elvetieni

Alpii elvetieni Gstaad

Vedetele si Gstaad: Statiunea elvetiana este iarna ceea ce e Riviera franceza vara. Adica un loc cu o concentratie foarte mare de vedete de prima marime din lumea intreaga. Gstaad este asociat in mod traditional cu glamour-ul Hollywood-ului inca de pe vremea cand era frecventat de Elizabeth Taylor sau de Roger Moore in tineretile lor. Astazi, printre „abonatii locului ii poti gasi pe Elton John, Geri Halliwell sau Elle Macpherson (care are aici propriul sau „chalet).

O alta optiune de vacanta, unde te poti bucura de sporturile iernii este statiunea montana Zermatt – un paradis al sporturilor de iarna – unde zapada este garantata in fiecare sezon.


In imagine: La ski in zona Gornergrat.

Ca locatie, Zermatt este situata in Valea Alpilor, in sudul Elvetiei la o altitudine de 1.600 de metrii. Aici turistii se pot bucura de 3 locatii unde se poate schia in voie. Peisaje de neuitat si nici mai mult nici mai putin de 394 de km de partii cu grade mai mici sau mai mari de periculozitate.

Text – Cezar Paul Badescu
Alpii elvetieni

Alpii elvetieni Gstaad

Localizare: Gstaad se afla in centrul Elvetiei, la 150 km de Geneva, cel mai apropiat aeroport international.

Principalele puncte de atractie: Gstaad, statiune numita si capitala de iarna a Elvetiei, este una din cele mai celebre destinatii de schi din lume, cu locuri de cazare in fermecatoare casute rustice („chalet suisse), dar si in trei hoteluri de cinci stele (dintre care cel mai renumit este Palace). Acolo se afla cea mai mare partie de schi din Elvetia, „Ski Gala Pass, iar instalatiile de cablu (teleschi, telescaun etc.) sunt in numar de 70.

Dar statiunea nu reprezinta o atractie numai pentru pasionatii sporturilor de iarna. In Gstaad se imbina linistea unei asezari elvetiene traditionale cu luxul buticurilor designerilor de moda (Gucci sau Armani), cu eleganta barurilor si a peste 50 de restaurante unde se servesc, printre altele, delicioasele specialitati locale „Suura Mocka sau „Hobelk¤sse.

.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter