(P) Arhitectură tradiţională şi peisaje pitoreşti, în Parga

Publicat pe

În regiunea Preveza din Epirus te aşteaptă unul dintre cele mai pitoreşti oraşe, Parga, cunoscut pentru frumuseţile sale naturale, fiinc cea mai populară destinaţie de vacanţă din această zonă, un loc ideal pentru a experimenta un sejur liniştit, îmbogăţit cu atracţii istorice şi culturale, dar mai ales cu plaje exotice şi ape cristaline, unde să te relaxezi cum se cuvine.

 

viva..Parga1

 

Minunile din Parga

 

Micul oraş Parga, situat într-un golf retras din Marea Ionică, te întâmpină cu cele mai frumoase case colorate, și cu o vedere uluitoare asupra mării. La intrarea în port vei descoperi o insuliţă verde cu o biserică albă, al cărui hram este sărbătorit printr-o festivitate impresionantă în fiecare an în luna august, în timp ce deasupra oraşului, pe vârful unui deal, vei admira zidurile ruinate ale unui castel veneţian, care mai poartă încă în amintire vremuri de odinioară.

 

Parga, construit în formă de amfiteatru pe panta unui munte, este o staţiune idilică, ce combină în mod unic peisajele montane cu cele maritime. Arhitectura tradiţională a urbei, cu străzi pitoreşti pavate, biserici interesante, monumente şi mănăstiri, se remarcă mai ales în Castelul Medieval din secolul al XIV-lea, construit cu ajutorul normanzilor, atunci când localnicii au cerut să fie protejaţi împotriva turcilor.

 

Plaje pentru toate gusturile

 

Frumoasele plaje din jurul oraşului Parga atrag ca un magnet mii de vizitatori care aleg să vină în fiecare an aici, unde se pot relaxa pe nisipul fin, departe de agitaţia staţiunilor populare greceşti, într-o atmosferă liniştită.

 

Cele mai spectaculoase plaje din regiune sunt Lihnos, Valtos, Kryoneri şi Sarakiniko, cu facilităţi excelente şi taverne tradiţionale unde te poţi bucura de un prânz cu privelişte inclusă. Printre altele, vei găsi aici şi câteva plaje izolate, încadrate în peisaje superbe, de unde poţi porni în explorarea împrejurimilor cu barca, pentru a descoperi peşteri misterioase de diferite forme.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Parga http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-parga-grecia/vila-nausika/582/5081

 

Vila Nausika 2*- de la 165 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter