Noaptea Albă a Filmului Românesc la a patra ediţie

Publicat pe

 

În cadrul celei de-a patra ediţii a evenimentului de mare succes Noaptea Albă a Filmului Românesc (vineri, 20 septembrie), spectatorii vor avea parte de un program alcătuit atât din producţii recent lansate pe marile ecrane, recompensate pe plan internaţional sau care s-au bucurat de succes la public, cât şi din filme clasice, care au influenţat generaţii de artişti. Din selecţie nu lipsesc nici documentare originale sau cele mai bune scurtmetraje româneşti ale anului 2013.

Noaptea alba a filmului romanesc_2012

 

Și în acest an, în cadrul Nopţii Albe, bucureştenii vor avea parte de o surpriză: Lupu, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mustaţă, va fi proiectat în avanpremieră pe 20 septembrie. Filmul despre o călătorie suprarealistă a unui adolescent în lumea morţii şi a dragostei a fost prezentat recent în competiţia Festivalului de Film de la Sarajevo. În distribuţie se regăsesc actorii Mihai Vasilescu, Ada Condeescu, Costel Caşcaval, Carmen Ungureanu şi Sergiu Nicolaescu.

 

Lupu_Strada Film

 

Un alt debut regizoral inclus în programul Nopţii Albe este şi cel al Iuliei Rugină, Love Building. Distins cu Premiul Publicului şi Menţiunea Specială a Juriului la Festivalul Internaţional de Film B-EST şi avându-i în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, Love Building va fi în mod cert unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale Nopţii. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste. Dar cei trei traineri meniţi să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control.

 

Love Building_Adi Marineci

 

Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin şi desemnat să reprezinte România la Premiile Oscar de anul viitor, Sunt o babă comunistă, cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu în distribuţie, sau Și caii sunt verzi pe pereţi, o poveste tragico-comică despre iluzia îmbogăţirii în România, în regia lui Dan Chişu, fac parte din programul evenimentului.

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc a pregătit cinefililor şi o selecţie a celor mai proaspete scurtmetraje, printre care Ca o umbră de nor, în regia lui Radu Jude, desemnat anul acesta Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo si la Festivalul de Film Transilvania (TIFF), Claudiu şi crapii (r. Andrei Tănase), Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri), În acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu) – recompensat cu Premiul Cinefondation la Festivalul de Film de la Cannes 2013, My Baby (r. Luiza Pârvu) sau Bad Penny (r. Andrei Cretulescu).

 

Programul complet al evenimentului pe site-ul: www.romfilmpromotion.ro şi pagina oficială de facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba.
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter