Premii internaţionale pentru Despre oameni şi melci şi Undeva la Palilula

Publicat pe

Despre oameni şi melci şi Undeva la Palilula au fost premiate la cea de-a opta ediţie a Festivalului Filmului Sud-Est European- SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles în perioada 2-6 mai.

 

despre-oameni-si-melci

Despre oameni şi melci, în regia lui Tudor Giurgiu, film care a marcat şi deschiderea oficială a festivalului, a primit Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj, iar  filmul lui Silviu Purcărete, Undeva la Palilula, a fost recompensat cu trofeul pentru Cel mai bun lungmetraj de debut.

 

Un film deopotrivă grotesc şi sublim, o farsă grandioasă despre absurditatea României comuniste, dar şi despre absurditatea vieţii de zi cu zi. Un film ambiţios, neobosit şi intens ce aminteşte de Bunuel şi de Pasolini; viziunea sa, cu totul unică, se apropie de ceea ce Gramschi ar fi putut numi drept „carnivalesque'', a fost descrierea dată de juriu filmului Undeva la Palilula.

 

O altă producţie Libra Film prezentată în cadrul festivalului a fost şi Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu).

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter