(P) Insula Evia, bijuteria ascunsă a Greciei centrale

Publicat pe

Cunoscută și sub denumirea de„Euboea', insula Evia are un aer ușor sălbatic dat fiind faptul că nu este la fel de cunoscută ca alte destinații grecești. Din acest motiv, a doua insulă ca mărime din Grecia a rămas autentică în fața turismului tot mai dezvoltat, fiind preferată de cuplurile de îndrăgostiți care vor să exploreze un ținut pitoresc renumit pentru izvoarele termale și plajele impecabile.

 

Descoperă insula Evia, o destinație de vacanță care te va uimi și te va provoca, prin cele mai noi programe de la Europa Travel, turoperator low cost din România, care îți aduce nu doar vacanțe de tip „smart', caracterizate prin cel mai bun raport calitate/preț, dar îți prezintă și locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de ofertante ca atracții, ca și alte insule grecești.

 

Vacanță plină de activități distractive

 

Accesibilă prin două porturi rutiere sau cu feribotul, situată la doar o oră distanță de capitala Greciei, insula Evia îi atrage ca un magnet pe grecii care vin aici din Atena, chiar și numai pentru a petrece o zi în portul cosmopolit sau la plajă.

 

În plus, dimensiunile sale impresionante au multe de oferit decât majoritatea destinațiilor turistice tradiționale, în special pentru călătorii cu spirit de aventură care își doresc să participe la activități în aer liber, de la mersul pe jos la plimbările cu bicicleta, călărit, alpinism, navigație, caiac sau scufundări.

 

Evia ascunde numeroase locuri interesante, atracții naturale și istorice care merită vizitate, inclusiv sate tradiționale, biserici și mănăstiri, castele și monumente antice. Lesne de menționat sunt și plajele excelente precum cele din Edipsos, Eretria sau Kalamos care prezintă o salbă de peșteri scufundate incredibile. Aceste zone de coastă sunt perfecte dacă vrei să scapi de aglomerație și agitație, unde te poți bucura de momente de relaxare. În schimb, există și stațiuni cu o viață de noapte palpitantă cum este Pefki, unde petrecerile pe plajă sau în cluburi se întind până la răsăritul soarelui.

 

Insulă cu tradiție

 

Locuită încă din perioada preistorică, insula Evia a avut o mare însemnătate de-a lungul timpului, de unde și explicația numelui, care înseamnă „bogată în bovine'. Una dintre cele mai importante așezări timpurii a devenit astăzi Chalkida, din moment ce era cea mai apropiată de continent și avea resurse naturale din cupru, făcând din acest oraș un centru comercial de mare importanță istorică.

 

Despre insula Evia, cunoscătorii spun că ar putea fi considerată o Grecia în miniatură, care în cei aproximativ 800 km de coastă adăpostește un bogat patrimoniu istoric și cultural, cu o mare varietate de plaje, 5 porturi private și 7 porturi publice, o seamă de rezervații naturale, păduri alpine și peisaje montane care îți taie răsuflarea, depășind astfel toate celelalte insule grecești în diversitate.

De Geanina Ichim

 

Oferte de vacanta Sejur Evia

Hotel Irini 2* – tarife de la 49 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Europa Travel te trimite gratuit in vacanta!

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter