Maroc - țara medinelor antice și a îmblanzitorilor de șerpi

Publicat pe

Descoperă o lume plină de tradiții unde arhitectura de inspirație arăbească, africană și europeană, orașele imperiale și cele sacre, așezările berbere, peisajele pitorești unice, aromele preparatelor locale și porturile fortificate, te vor introduce într-o fuziune de culoare odată ajuns pe meleagurile Marocului.

Acest pămant sacru plin de mistere, Maroc își întampină vizitatorii cu orașe grandioase renumite pentru souq-urile lor colorate și vibrante, cu băile tradiționale decorate cu mozaicuri unice, medinele medievale ale orașelor aglomerate și poveștile desprinse din 1001 de nopți. Pornește într-o călătorie exotică în Maroc, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care a consolidat pachetele turistice pe curse charter cu avionul în cele mai populare destinații exotice, la tarife accesibile și servicii excelente.

Capitalele imperiale ale Marocului!

De la Casablanca, Marrakech, Fez și pană la Rabat, Maroc găzduiește unele dintre cele mai importante orașe ale lumii, atat din punct de vedere istoric, arhitectural cat și din cel al poveștilor interesante.

Cea mai importantă dintre capitalele imperiale ale țării, Casablanca a devenit faimoasă odată cu filmul Casablanca al lui Michael Curtiz, din 1942. Spre deosebire de orașul prezentat în  blockbusterul de dragoste, Casablanca este un loc mult mai vibrant care pare că se învarte după propriile reguli de viață, unde timpul pare că are o răbdare nesfarșită cu oamenii mult prea grăbiți.

Casablanca și Marrakech – locuri de văzut măcar o dată în viață!

Interesant din toate punctele de vedere, Casablanca este cel mai mare oraș-port al țării, unul dintre cele mai importante centre-comerciale din Africa, și totodată, una dintre destinațiile favorite de vacanță ale turiștilor în căutare de tradiții unice. Citadela orașului cu magnifica Medină antică – cea mai veche așezare a orașului, este împărțită în străzi înguste din piatră portocalie care te conduc către ruinele fortăreței din secolul al XVIII lea, cu mărețele bastioane și porți întărite sau spre magazinele de șofran, covoare, șaluri și bunătăți locale. Simbol al locului este magnifica Moschee Hassan II  renumită pentru că deține cel mai mare minaret din lume, ce atinge o înălțime de 210 metri, avand o poziție incredibilă pe malul Atlanticului.

Marrakech, aflat la poalele munților Atlas și la mică distanță de Sahara, a fost din cele mai vechi timpuri una dintre cele mai bogate și importante așezări ale Marocului. Considerat 'pamantul lui Dumnezeu', Marrakech găzduiește numeroase moschei, fortărețe antice, clădiri de patrimoniu cu arhitectură locală cu influențe andaluze și franceze, în nuanțe de roz și roșu cărămiziu, pentru care și-a primit supranumele de 'Orașul Roșu al Marocului'.

Medina și Piata Jemaa el Fnaa, parte din UNESCO, sunt simboluri ale locului. Zona veche este înconjurată de ziduri fortificate, iar pe străzile labirintice comercianții își expun produsele de tot felul. În această lume a contrastelor întalnești piețe de fructe alături de ateliere de tatuaje cu henna, și îmblanzitori de șerpi, atragand ca un magnet turiștii din toată lumea. La fel de bine, o vizită la plaja cu nisip auriu și la Biserica Sacre Coeur, aflată aproape de Parcul Arab, renumit pentru trandafirii japonezi și numeroasele specii de palmieri, sunt locuri de văzut neapărat odată ajuns în Marrakech.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuit exotic Maroc – tarif: 689 Euro/persoana, 9 zile (2 nopti in Cassablanca, 3 nopti in Marrakesh, 2 nopti in Fez, 1 noapte in Rabat) la hoteluri de 3*-4*, cu mic dejun si cina, transport avion, tururi prevazute in itinerariu, ghid local la obiectivele turistice din Fez si Marrakesh, asistenta turística in limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter