(P) Circuit în orașul aflat pe două continente

Publicat pe

Istanbul este un megalopolis pline de viață și culoare. În anul 1502 a fost declarat cel mai aglomerat oraș din lume, care găzduiește o serie de edificii importante, fiind cunoscut în lume pentru numeroasele sale superlative.

 

De-a lungul timpului, Istanbul a fost o sursă permanentă de inspirație pentru artiști, de la romancierul Ernest Hemingway, scriitorul jurnalelor de călătorie, Paul Theroux și până la Agatha Christie, celebră pentru romanele sale polițiste, cu toții au fost fascinanți de atmosfera vibrantă, de istoria locului și de frumusețea Istanbulului străbătut de Strâmtoarea Bosfor.

 

Dacă încă nu ai ajuns în Istanbul, alege un circuit cu autocarul de la Europa Travel care a lansat o mulțime de destinații noi atât în România, Europa cât și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Serviciile impecabile, tarifele accesibile la toate pachetele de vacanță și facilitățile excelente de transport, sunt principalele atuuri ale turoperatorului low-cost care a dus în vacanță în ultimii ani peste 250.000 de turiști care au ales să călătorească prin pachetele de tip 'smart travel', cel mai bun raport calitate/preț.

 

Cele mai mari atracții ale orașului

 

Împărțit în două zone: partea veche și cea modernă, Istanbul se laudă cu o mulțime de obiective turistice. Principalele sale atracții se concentrează în partea istorică unde domnesc edificiile de patrimoniu și moscheile pline de însemnătate.

 

Simbolul locului, celebra Moschee Albastră este cea mai mare din oraș și singura din țară cu 6 minarete. Cele 21.000 de plăci de teracotă și cele 260 de ferestre cu vitralii fabuloase, formează o culoare fabuloasă de albastru, de la care moscheea și-a primit denumirea.

 

Nu departe de Moscheea Albastră, se impune splendida Hagia Sofia care a servit pe rând mai multor scopuri, inițial ridicată ca bazilică creștină, transformată în moschee, este astăzi un veritabil muzeu de proporții grandioase cu elemenete arhitecturale impozante și mozaicuri elegante.

 

Un alt exemplu de arhitectură tipic otomană, este magnificul Palat Topkapi care a servit ca locație principală a sultanilor. Acest sediu al puterilor otomane îți oferă o perspectivă excelentă privind viața și atmosfera specifică secolelor trecute, dar și vederi de poveste asupra Bosforului.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuit Istanbul

Tarif: 149 Euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Selenay 3* in Istanbul, transport autocar, ghid roman si ghid local pentru ziua 2. *Bonus! Croaziera pe Bosfor! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.    

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter