P) Croazieră de o zi spre peșterile Skotini și Galazia

Publicat pe

Aproape de una dintre cele mai fotografiate plaje grecești, Lalaria, pe coasta de nord-est a insulei Skiathos, se găsesc două dintre cele mai spectaculoase grote pe jumătate scufundate, din Europa. Datorită unicității lor au primit numele de Skotini – Peștera Neagră și Galazia – Peștera Albastră.

 

viva.Skiathos

 

Skiathos, parte din arhipelagul insulelor Sporade, este cea mai vizitată dintre acestea și una dintre cele mai frumoase în Marea Egee. Este o insulă verde de numai 50 de km pătrați, dar care găzduiește mai bine de 70 de plaje, dar și așezări pitorești, porturi cosmopolite și diverse situri arheologice deosebit de importante. Skiathos reușește să atragă mii de turiști în fiecare an datorită peisajelor armonioase. Partea de sud este modernă cu stațiuni pline de viață, dealuri luxuriante și plantații de măslini, citrice și păduri de pini, în timp ce zona de nord este mult mai sălbatică și stâncoasă, cu formațiuni calcaroase impresionante.

 

Din portul orașului Skiathos te poți îmbarca într-o croazieră de o zi spre celebra plajă Lalaria, flancată de stânci înalte cu forme ireale dar și de arcuri argintii care răsar din apele cristal ale mării. Fâșia lungă de nisip, cea mai spectaculoasă de pe insulă, este compusă din prundis gri, și este luată cu asalt de către turiști în sezonul de vârf. Nu departe de aici, se găsesc cele două peșteri scufundate în mare.

 

Galazia Spilia – Blue Cave – este grota cea mare, cu pereți masivi în care se reflectă marea în nuanțe turcoaz creând un joc de lumini fantastic, și în care poți intra cu ambarcațiuni mari, și poate fi admirată direct de pe puntea vasului.

 

La mică distanță găsești Skotini Spilia – Dark Cave – legendara peșteră neagră, cu intrare mică și pereți joși, care se scufundă în mare la circa 20 de metri adâncime. Este atât de întunecată, iar intrarea așa de neîncăpătoare (poate fi vizitată doar cu o barcă mică) încât cei mai mulți turiști evită să o exploreze, în ciuda frumuseții sale.

 

De Mădălina Isar

 

Sejur Skiathos

 

Vila Dimitris 2* – de la 49 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter