(P) Descoperă cele mai impozante castele și catedrale, într-un circuit în Anglia, Germania și Luxemburg

Publicat pe

Europa de Vest este foarte ofertantă în atracții turistice pentru călătorii care își doresc să descopere locuri de poveste, edificii istorice și o cultură bogată și diversă. Explorează Anglia cu cele mai importante simboluri ale capitalei Londra, castele și palate ce amintesc de importanți artiști de la William Shakespeare la Beatles. Germania, cu atracții culturale de seamă, centrul istoric al Luxemburgului și alte orașe importante din Ungaria și Austria.

Europa Travel a pus la punct un circuit complex care acoperă în 12 zile cele mai importante atracții ale orașelor de top din Europa de Vest, în care să descoperi cultura bogată și istoria fulminantă, precum și o mare diversitate de peisaje spectaculoase. În plus, turul cultural de la Europa Travel beneficiază și de o reducere specială de până la 200 euro/persoană!

Anglia cu iz regal

Una dintre cele mai vizitate țări din lume, Anglia oferă posibilități aproape nesfârșite pentru petrecere a timpului liber. Această țară se mândrește cu o istorie fascinantă, cu orașe interesante și cu tradiții culturale bogate. Siturile istorice sunt vizibile la fiecare pas, de la monumente preistorice și construcții romane la castele vechi de secole și centre urbane datând din Evul Mediu. Vremea gri, rece și ploioasă, ceaiurile de la ora 5, restaurantele indiene și magazinele cu „fish and chips' sunt doar câteva dintre elementele distinctive pe care le vei recunoaște și tu în Anglia.

Una dintre cele mai de seamă atracții ale Angliei, Stonehenge, este cel mai cunoscut monument preistoric din Europa și unul dintre cele mai importante din lume. Pentru că nu există înregistrări scrise despre perioada în care a fost ridicat acest sit de venerație, se presupune că datează din perioada 3000 – 1500 î.Hr. Un alt simbol important al Angliei, situat la o oră distanță de Londra, Castelul Windsor este considerat cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume. Aceasta este una dintre reședințele oficiale ale reginei Elisabeta a II-a. Locația a fost adusă în atenția publicului foarte recent, când a găzduit nunta regală a prințului Harry cu Meghan Markle.

Descoperă și Castelul Warwick, inițial o construcție de lemn ridicată de Wilhelm Cuceritorul în anul 1068, și reconstruit ulterior din piatră în secolul XII. În timpul Războiului de o sută de ani, fațada dinspre oraș a fost refortificată rezultând unul dintre cele mai fine exemple ale arhitecturii militare din secolul XIV.

Artă și cultură în Germania

O vacanță în Germania te îmbogățește cu fiecare ocazie prin istoria, cultura și frumusețea naturală ce descriu aceste locuri splendide. De la orașe mici, orașe istorice, catedrale vechi și palate, abundența de păduri și munți, oriunde privești găsești ceva minunat de descoperit. Explorează Köln, vechiul oraș de ce râul Rin, care este unul dintre cele mai importante centre comerciale și culturale din vestul Germaniei. Acesta este faimos pentru cele 12 mari biserici romanești, dintre care se remarcă magnifica Catedrală din Köln pe care o poți descoperi în centrul istoric. Köln și-a păstrat foarte multe dintre elementele sale istorice, precum rămășițele romane, bisericile romane, palatele baroce, cu un bonus de zeci de muzee și peste 100 de galerii de artă.

Un centru la fel de important pentru artă și cultură este și orașul Nürnberg, ce găzduiește impresionantul Muzeu Național Germanic. Acesta a fost asociat și cu progresele științei și ale tehnologiei, după ce aici a fost construită prima tiparniță din Europa și după ce astronomul Nicolaus Copernic a publicat tot aici cea mai faimoasă lucrare a sa. Chiar dacă mare parte a orașului a fost grav afectată de cel de-al Doilea Războiu Mondial, multe dintre vechile clădiri medievale au fost restaurate și pot fi admirate în toată splendoarea lor.

Luxemburg, cetatea de necucerit

Ajuns în capitala Marelui Ducat Luxemburg vei putea descoperi centrul istoric ticsit de clădiri de patrimoniu și marcat prin somptuoasa Catedrala Notre Dame, renumită pentru stilul gotic, dar și pentru că adapostește sarcofagul lui John cel Orb.  

 

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Anglia – Germania – Tarif: 559 Euro/persoana, 11 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, taxele de traversare a Canalului Manecii, ghid roman. *Oferta: Tarif 759 Euro –  559 Euro/persoana! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter