(P) Marmaris, staţiune de vis pentru toate gusturile

Publicat pe

Marmaris, portul natural de unde Lord Nelson şi-a organizat flota pentru atacul asupra francezilor de la Abukir, din anul 1798, este astăzi una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din Turcia, care-şi mai păstrează din farmecul său natural, datorită localizării excepţionale între două regiuni montane care se intersectează până în mare.

 

viva.Marmaris1

 

De la satul pescăresc la staţiunea cosmopolită

 

Principala sursă de venit din Marmaris este turismul, iar acest lucru se poate observa cel mai bine în sezonul estival, când populaţia oraşului creşte de la aproximativ 30.000 de locuitori la 200.000. Cu toate acestea, din vechiul sat pescăresc de acum câteva decenii au mai rămas încă locuri pitoreşti şi tradiţionale, care merită vizitate, cum ar fi cartierul vechi al oraşului ce adăposteşte pe străduţele sale înguste case vechi, bazaruri pline de viaţă, restaurante cochete şi Castelul Marmaris.

 

Cât despre atracţiile mai actuale din Marmaris, vei descoperi repede că staţiunea este foarte populară pentru scufundări, iar pasionaţii de sporturi nautice au la dispoziţie mai multe centre de scufundări care nu doar că îţi pun la dispoziţie diverse excursii cu ghid, ci chiar oferă şi lecţii pentru cei neexperimentaţi, dar dornici să încerce acest sport subacvatic.

 

Atracţii de zi şi de noapte

 

Marmaris este locul ideal pentru sesiuni inspirate de cumpărături, pentru că oferă o experienţă potrivită pentru toate gusturile şi buzunarele, de la buticuri tradiţionale, magazine specializate din bazar ce oferă artefacte turceşti, covoare, sandale şi alte produse meşteşugite de localnici, până la magazine extravagante, cu branduri faimoase.

 

Dacă alegi să îţi petreci vacanţa în familie în Marmaris, cei mici vor fi încântaţi de-a dreptul de Atlantis Waterpark, o atracţie populară pentru toate vârstele, care te aşteaptă cu numeroase tobogane, piscină pentru copii, piscină cu valuri, mini golf, bowling, locuri de joacă, restaurante, baruri şi magazine.

 

În plus, nici iubitorii petrecerilor până în zorii zilei nu vor fi dezamăgiţi, deoarece Marmaris este renumită pentru viaţa de noapte fulminantă. De-a lungul mării vei întâlni o selecţie impresionantă de cluburi, cu muzică variată, pentru toate gusturile. Descoperă în oraşul vechi celebra arteră Bar Street, care te aşteaptă cu peste 100 de baruri şi cluburi, unde distracţia este garantată.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Marmaris http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-marmaris-turcia/hotel-sesin/199/983

 

Hotel Sesin 4*- de la 159 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter