(P) Parga – orașul colorat cu plaje de poveste

Publicat pe

Pe coasta de nord-vest a Greciei, realizat în formă de amfiteatru și renumit pentru arhitectura sa venețiană, se evidențiază orașul Parga, cu ale sale plaje albe într-un cadru luxuriant și atmosfera unică ce îți oferă o vibrație specială, atât de specifică insulelor elene.

 

Orașul Parga este una dintre destinațiile preferate ale familiilor cu copii mici, care găsesc aici un loc liniștit și pitoresc în care să petreacă vacanță, precum și o ofertă bogată de excursii și vizite în împrejurimi.

 

Descoperă Parga prin cele mai noi programe de la Europa Travel, turoperatorul low-cost din România care te trimite în cele mai populare destinații din Grecia prin noile programe low-cost cu autocarul, la tarife accesibile și servicii excelente.

 

Frumusețile pitorești ale orașului Parga

 

Renumit pentru arhitectura pitorească a locului, precum și pentru plajele uimitoare cum este Valton, Sarakiniko sau Lichnos, Parga te așteaptă să petreci momente de relaxare la malul mării și să descoperi cele mai interesante obiective turistice din regiune.

 

Printre acestea se numără impresionantul Castel venețian Parga, precum și Castelul otoman din satul Anthoussa sau chiar o vizită la izvoarele râului Acheron, care te poartă spre legende de odinioară. La o mică distanță de mers cu mașina din stațiunea Parga se află și fermecătorul sat Sivota, care se mândrește cu ale sale golfuri cu ape de cristal, unde poți înota în voie, departe de agitație.

 

Plaje de top

 

Poziționată în partea de vest a orașului, în apropiere de dealul pe care a fost construit castelul venețian, plaja Valtos este considerată una dintre cele mai bune din Grecia. Întindere lungă de nisip, cu o coastă de 3 km, care, indiferent cât de aglomerată este, mereu va avea loc pentru toată lumea. Plajă cu pietricele mici amestecate cu nisip fin, Valtos este caracterizată prin apele clare și zona înconjurătoare plină de verdeață, precum și prin oferta bogată de sporturi nautice. Bine organizată, cu umbreluțe și șezlonguri, aici te așteaptă și o seamă de taverne și cafenele, care înconjoară fașia de coastă.

 

Una dintre cele mai frumoase plaje din Epirus, unde nuanțele de turcoaz ale mării se amestecă cu verdele măslinilor, Plaja Lichnos, acoperită de nisip și pietricele, cu ape adânci și curate, este ideală pentru scufundări, jet ski, surfing și snorkeling. În plus, de aici poți închiria o barcă pentru a ajunge la Peștera Aphroditei, aflată la o distanță de doar 5 minute, despre care se spune că zeița Afrodita obișnuia să facă baie în această peșteră.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Parga

Vila Stella 2* – tarife de la 99 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter