(P) Plaje și atracții istorice, în staţiunea Limassol

Publicat pe

Cea mai mare staţiune de coastă Ciprului şi unul dintre cele mai sudice oraşe din Europa, Limassol este o destinație fermecătoare, ideală pentru un sejur în care poţi aprecia plăcerile simple ale vieţii: plaje cu nisip sclipitor, climă mediteraneană plăcută şi taverne pescărești unde se servesc delicii tradiționale. Priveliştile spectaculoase sunt asigurate de îmbinarea ideală între apele turcoaz ale mării şi vegetaţia luxuriantă a Munţilor Troodos, care te vor cucerit de la prima vedere.

Descoperă tot ce are mai bun de oferit Cipru de sud într-un sejur fascinant în Limassol oferit de touroperatorul Europa Travel, asigurându-ţi toate facilităţile şi cele mai bune servicii de masă şi cazare.

Plajele spectaculoase ale staţiunii

Limassol atrage în fiecare an un număr considerabil de turişti, care vin să descopere plajele sale fascinante şi oferta bogată de sporturi acvatice, precum scufundări, jet-ski sau parasailing. Pentru că staţiunea se mândreşte cu cea mai lungă linie de coastă dintre toate oraşele din Cipru, fiecare va găsi locul potrivit, în funcţie de nevoile şi dorinţele sale. În apropiere de portul New Limassol, la doar 15 minute de centrul oraşului, te aşteaptă Ladies’ Mile, una dintre cele mai sigure plaje pentru copii dar și un loc ideal şi pentru windsurfing.

Kourion sau Chris Blue este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Limassol, fiind mărginită de ruinele teatrului antic roman Kourion. Destul de aglomerată în plin sezon estival, datorită oportunităţilor de navigaţie şi windsurfing, plaja Kourion este preferată şi de turiștii care îşi doresc să exploreze împrejurimile. Muntele pe care este construit amfiteatrul îţi oferă privelişti superbe asupra mării şi a staţiunii, iar apusul colorează totul în nuanţe oranj şi roşiatice.

Atracţii istorice în Limassol

Al doilea oraş ca mărime din Cipru se mândreşte nu doar cu plaje excelente, ci şi cu numeroase atracţii antice şi medievale, pentru a satisface şi nevoile de istorie şi cultură. Amfiteatrul Kourion este fără îndoială una dintre cele mai de seamă atracţii istorice din Limassol, acoperind 6000 de ani de istorie în acest parc de arheologie protejat de UNESCO.

Mărturie a istoriei tumultuoase a Ciprului, ce reflectă numeroasele clădiri defensive din zonă, stă şi Castelul Limassol, ridicat în timpul cruciadelor care a rezistat de-a lungul timpului atacurilor genovezilor şi otomanilor. Astăzi, castelul găzduieşte o foarte interesantă expoziţie de monede, arme şi ceramică din diferite etape ale oraşului.

Dacă această vizită ţi-a stârnit interesul pentru a descoperi şi mai multe castele, la câţiva kilometri de Limassol vei găsi şi Castelul Kolossi, ridicat în secolul XIII de Ordinul Cavalerilor Ospitalieri. Astăzi poţi admira aici o curte mare dreptunghiulară şi ruinele unei fabrici de zahăr, care a fost industria locală de bază în vremurile medievale.

Europa Travel îți propune să pornești și în excursii opționale în împrejurimile Limassolului, în căutarea bijuteriilor Ciprului. Poți descoperi stațiunile Larnaca și Ayia Napa, cele mai populare plaje cu nisip fin sau Stâncile cu Plaja Afroditei.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Cipru de Sud

Hotel Amathus Beach 5* – Limassol – tarife de la 1069 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter