(P) Rhodos, pământul binecuvântat de Helios

Publicat pe

De-a lungul timpului, Rhodos a suferit transformări remarcabile, de la epoca Colosului – statuetă considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii antice ce a fost distrusă în urma unui cutremur, pană la influențele pronunțate ale dorienilor, venețienilor sau Cavalerilor Ioaniți care au lăsat moștenire insulei, zeci de fortărețe impozante, palate somptuoase și orașe păzite de temple magnifice.

Descoperă insula Rhodos într-un sejur low-cost cu avionul, de la Europa Travel. În ultimii ani, turoperatorul low-cost a dus în vacanță peste 250.000 de turiști care au ales produsele de tip 'smart travel', cel mai bun raport calitate/preț.

La tot pasul în Rhodos ești suprins de cate un edificiu grandios menit să descrie vremurile înfloritoare prin care a trecut insula, dar și poveștile grecești care vorbesc despre faptul că Rhodos este fără îndoială cea mai iubită insulă de soare, binecuvantată cu 300 de zile senine pe an.

Potrivit legendelor, la împărțirea lumii, zeul Helios a primit 'pămanturile ivite din mare' cărora le-a dăruit preaiubitei sale soții, nimfa Roda, de la care și-a primit și denumirea. O altă poveste, spune că Rhodos se numește în acest fel datorită rozelor ce cresc în abundență pe întreaga insulă.

Clădirile de patrimoniu, ce definesc arhitectura orașelor, sunt cele mai importante atracții ale celei mai mari insule din Dodecanez, așa că nu ar trebui să le ratezi indiferent dacă ești sau nu pasionat de arhitectură ori istorie. În schimb, iubitorii de natură vor găsi în Rhodos locuri cu peisaje pitorești unice, cum este Valea Fluturilor, cele 7 izvoare ori plajele cu nisip auriu.

Rhodos Town – capitala înțesată de povești

Cel mai vizitat dintre orașe este chiar capitala insulei ce păstrează în stare intactă edificii antice – mărturii ale vremurilor prielnice cand intrarea în oraș era dominată de magnifica statuie ce îl înfățișa pe Helios, realizată ca o ofrandă în cinstea zeului pentru că i-a apărat pe locuitori în urma unui mare asediu. Potrivit cercetărilor recente, se presupune că această statuie s-ar fi aflat exact pe locul unde astăzi se găsește marele Castel al Templierilor.

O scurtă plimbare în orașul vechi Rhodos este echivalentul unor lecții lungi de istorie, prin care poți afla lucuri esențiale din vremea Ioaniților – să vizitezi Hanurile Cavalerești, să asculți poveștile pe aleile pietruite care toate te conduc într-un singur punct, sau culmea să petreci cateva ore la shopping pe străzile fără nume unde se îngrămădesc cele mai multe magazine de suveniruri.

Lindos – orașul alb

Boem și cu un aer medieval bine păstrat, Lindos este fără nicio îndoială unul dintre cele mai romantice orașe din Grecia. Cu o arhitectură tipică Insulelor Dodecaneze, case de un alb strălucitor, străzi în trepte văruite, alei decorate cu bougainvillea și leandri, Lindos te va fascina cu siguranță.

Realizat în formă de amfiteatru, cocoțat pe o colină, în varful căreia se găsesc vechile Acropole cu sanctuare și temple doriene, Lindos este destinația favorită a romanticilor, dar și a familiilor cu copii. Cele două plaje de la capătul dealului, cu nisip fin și mici pietricele perfect șelfuite sunt înconjurate de ape precum safirul, numai bune pentru primele lecții de înot a celor mici.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Rhodos

Hotel Kalithea Sun 3* – tarife de la 499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter