(P) Roda, satul unde poți gusta cea mai bună miere

Publicat pe

Așezat la poalele muntelui Pantokrator și mângâiat de ape calde într-un azuriu luminos, Roda este unul dintre satele liniștite ale insulei Corfu. Este dantelat cu măslini, lămâi, leandri și palmieri, și trăiește încă după străvechile reguli moștenite.

 

viva.Corfu1

 

Așezarea pescărească peste care liniștea domnește

 

Chiar dacă s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani pentru a satisface cerințele vizitatorilor, Roda este un sat în care tradițiile elene s-au păstra foarte bine. Plajele lungi au prundiș gri și se extind mult în marea cea în nuanțe turcoaz, fiind perfecte mai ales dacă ajungi aici alături de cei mici. Pentru că nu este bătut de vânturi puternici și nu sunt nici curenți, golful este numai bun dacă te pasionează snorkelingul mai ales că vei zări aici o mulțime de specii de pești, plante ori formațiuni stâncoase.

 

Casele localnicilor nu mai înalte de două etaje au fațade zugravite în alb strălucitor și ferestre albastre ori pastel, aducând puțin din stilul venețienilor, popor care și-a lăsat cel mai mult amprenta pe insula Corfu.

 

Pentru că este flancată de dealuri înalte, așezarea este perfectă mai ales dacă vrei să o explorezi într-un mod inedit. Pornește la o plimbare pe cal, pe serpentinele montane pline de vegetație luxuriantă și admiră panoramele inedite. Sau dacă ești dornic de aventuri descoperă locurile sălbatice într-un jeep safari de neuitat.

 

Ce să cumperi de aici

Dacă ajungi în Roda nu trebuie să pleci până nu încerci celebra miere aurie și parfumată. O poți cumpăra direct de la săteni ori poți merge în magazinele de specialitate unde o vei găsi sub diverse forme și în multe tipuri de sticluțe.

 

De Mădălina Isar

 

Sejur Corfu https://www.christiantour.ro/pachete/oferta/ariti-hotel-sejur-individual-corfu-2016

 

Hotel Ariti 4*- de la 196 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu pensiune completa, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter