(P) Trusoul pentru botez, de la tradiție la stil modern

Publicat pe

În calitate de nași, știți că trebuie să vă pregătiți temeinic pentru a face față emoțiilor ce vă încearcă în marea zi de creștinare a micuțului. Nelipsitul trusou este primul ales din darurile pe care nașii le fac pentru cel mic.

Despre acesta se știe că are în componenţa sa elemente utile, necesare, dar și simbolice. Le veți alege cu drag, dar și cu interes de a oferi o notă unică și personală acestui set.

Istoria și dogmele bisericești dictează ca la creștinarea unui copil un trusou botez să fie folosit, acesta incluzând de fapt câteva lucruri de bază, simple. Însăși acest aspect denotă întoarcerea la simplism și la ce contează în viață, nu partea materială, ci să ai sufletul curat. Pentru a fi pregătiți pentru botez, nașii trebuie să aibă o pânză de mir, o fașă, un prosop și o păturică pentru bebelușul scăldat, la care se adaugă sticlă de mir, prosop pentru preot, săpun. Nu în cele din urmă, lumânarea face parte din elementele de bază pentru slujba de botez.

În timp însă, au apărut tendințe moderne în a forma seturile de acest gen. Trusourile sunt de obicei prețioase prin însăși simbolistica și corelația cu evenimentul. O astfel de zi, unică și marcantă, merită atenția și importanţa cuvenită. De aceea, orice lucru legat de botez și mai ales corelat direct cu micul creștin merită asocierea cu tot ce este special.

Trusourile personalizate

O manieră de a asigura celui mic un trusou unic este legată de stilul personalizat, brodarea numelui și a datei evenimentului pe lucrurile parte din trusou. Alții aleg și tematic o culoare, ce se va distinge la fiecare element parte din acest set. Așezate într-o cutie ce păstrează același pretenții legate de design se poate spune că totul capătă un alt aer.

Pentru cei cu gusturi sofisticate couturebebe.ro pune la dispoziție astfel de seturi, trusouri, dar și posibilitatea de a alege în funcție de preferințe fiecare element parte din această poveste. Pe aceeași lungime de undă vor fi și lumânările, alese cu o cromatică similară cu cea a trusoului. Atenția la detalii nu trebuie să lipsească din ecuație, de unde și maniera mai practică de a completa astfel de seturi cu lucruri specifice și nu alese la întâmplare.

In fond, odată ce ai ajuns aici eşti consiliat şi ajutat să alegi după bunul plac ce şi cum ȋţi doreşti. Lucrurile parte din set vor fi create de mâini pricepute, lucrate cu fineţe şi personalizate după cum ȋşi doresc naşii să ȋşi lase amprenta privind această alegere.

Recomandări

Pentru un plus de efect, din punct de vedere al designului, elementele parte din trusoul bebelușului la botez pot avea inserții de tulle, dantelă, broderii, diferite culori de asemenea. După preferințe se pot executa modele tradiționale, simple, elegante cu funde, cu motive florale, cât să fie edificatoare pentru bebeluș și tematica evenimentului său.

Seturile sunt de regulă albe, simbolistica ce se păstrează și în zilele noastre cu trimitere la puritate și la însăși taina botezului. Dar acest lucru este astfel favorabil pentru a crea un constrast cu pata de culoare privind personalizarea trusoului, cu broderie și alte elemente colorate.

Statutul de naş sau naşă la botez presupune o responsabilitate creștină, dar nu  numai. Trusoul ales pentru botez este primul gest de atenție pentru micul creștin, deci merită ales cu atenție. În stil modern acesta poate fi personalizat, dar și completat de tot felul de daruri, vestimentare și nu numai.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter