(P) Vacanță de poveste în Croația, țara celor o mie de insule

Publicat pe

Situată pe coasta Mării Adriatice în nord-vestul Peninsulei Balcanice, Croația este una dintre cele mai apreciate și mai cochete destinații europene de vacanță. Printre bijuteriile locului se numără orașe istorice cu fortărețe de nepătruns precum Duvbrovnik, Split, Trogir sau Zadar, parcuri naționale (Plitvice), precum și stațiuni încântătoare cu plaje argintii.

Vacanță cu numeroase idei de activități

Considerată de mulți turiști una dintre cele mai frumoase întinderi de coastă pe care Europa le are de oferit prin cele o mie de insule, Croația mai vine și cu o completare de remarcat prin istoria fascinantă plină de rămășițe ale epocilor romane și venețiene.

Apele de un turcoaz uluitor ale Mării Adriatice te îmbie la croaziere pline de inspirație spre locuri fascinante, cum ar fi Korcula, a șasea cea mai mare insulă croată, separată de continent printr-o strâmtoare îngustă. Capitala insulei, denumită de foarte multe ori Micul Dubrovnik, este un oraș antic considerat unul dintre cele mai frumoase orașe de pe coasta croată, popular pentru arhitectura sa unică. Printre atracțiile sale majore se numără presupusa casă memorială a lui Marco Polo și Catedrala Sfântul Marco, construită în stil gotic-renascentist la finalul secolului XV.

Popasurile pe insule pot fi cel puțin la fel de inspirate ca navigarea în sine, pentru că poți descoperi aici cele mai bune taverne pescărești, unde te poți bucura de bunătăți din pește proaspăt prins chiar de localnici.

 

Locuri unice în Europa

În același timp, orașele cochete, în special capitala Zagreb, te cheamă la plimbări plăcute pe străduțele pietruite ce adăpostesc clădiri vechi de secole, unde poți descoperi numeroase situri UNESCO. Nu sunt de ratat nici uimitoarele opt parcuri naționale ale Croației, unde te poți plimba pe îndelete pe jos sau cu bicicleta sau să te relaxezi în mijlocul naturii.

Cel mai important dintre parcurile Croației este Parcul Național al Lacurilor Plitvice, parte a Patrimoniului Mondial al UNESCO, unde vei putea admira uimitoarele cascade ce unesc cele 16 lacuri. De asemenea, foarte aproape de orașul-port Split, Parcul Național Krka este plin de cetăți medievale și cascade, oferind o stare generală de bine pentru întreaga familie.

 

De Geanina Ichim

Oferta speciala Circuit Croatia

Tarif: de la 259 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun, la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid. *Bonus! Defileul Dunarii, Insula Krk, Peninsula Istria, Ljubliana,bilet Durmitor Park si croaziera pe Dunare. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Abonează-mă la newsletter Abonează-mă