(P) Vizite istorice pe insula Rhodos

Publicat pe

Cu vestul bătut de vânturile Egeei și estul mângâiat de soarele arzător al Mediteranei, Rhodos este locul ideal unde poți experimenta drumeții în natură, sporturi nautice, vizite culturale și istorice, plus distracție tipic grecească în tavernele tradiționale de la malul mării.

Explorează cea mai însorită destinație grecească, într-un sejur de 7 nopți cu avionul de la Europa Travel!

Cu o istorie lungă și fulminantă, Rhodos a fost traversată de Apostolul Pavel în drumul său spre Israel, fiind locul care cândva găzuia una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – Colosul închinat zeului Helios. Astăzi, la intrarea în portul Mandriaki și pe vechile urme ale misteriosului edificiu, s-au ridicat două coloane din marmură în vârful cărora se găsește cerbul – devenit simbol al locului.

Pe urmele cavalerilor în orașul Rhodos

Capitala insulei Rhodos este precum un muzeu în aer liber, fiind împărțită în trei zone distincte. Orașul medieval, unul dintre cele mai bine păstrate din Europa, face parte din patrimoniul mondial UNESCO și este traversat de 200 de străduțe labirintice fără nume, care toate dau în același punct: Palatul Marilor Maeștri – ridicat de Cavalerii Ordinului Ioanit.

Cea mai lungă dintre ele este Strada Cavalerilor pe care vei găsi vechile hanuri, restaurante elegante deschise în construcțiile medievale, magazine cochete, dar și Piața Symis ticsită de tarabe ale comercianților locali. În partea de vest a orașului Rhodos vei întâlni și urmele vechilor Acropole din secolul al II lea î.er. (acestea nu au fost fortificate ca cele din Lindos), unde cândva domnea Templul ionic Atenia Polias, ce ar fi fost reconstruit sub Alexandru cel Mare.

Edificiile impresionante ridicate de dorieni

La mai puțin de o oră distanță de orașul Rhodos, vei găsi un important sit arheologic pe care nu trebuie să-l ratezi. Orașul Kamiros păstrează vechile construcții doriene din secolul al III lea, care alături de Lindos și Yalissos erau cele mai puternice orașe ale Rhodosului.

Europa Travel, îți propune și câteva excursii opționale prin care poți descoperi insula Rhodos. Fă un tur al orașului Lindos, unul dintre cele mai frumoase din Grecia. Casele dorice sunt asemănătate cu niște cuburi de zahăr fiind construite în jurul unui deal, în vârful căruia domnesc impresionantele Acropole Antice. Situl arheologic dominat de coline doriene din marmură păstrează urmele sanctuarelor dedicate zeilor, precum Templul zeiței Atena Lindia  și cel al Împăratului Dioclețian.

Turism spiritual

La 10 km sud de Rhodos Town, pe un munte stâncos înconjurat de păduri de pini, se ridică semeța Mănăstire din piatră Filerimos. Construcția datează din secolul al XV lea și a fost ridicată de Ordinul Cavalerilor Ioaniți pentru a adăposti icoana Fecioarei Maria adusă din Ierusalim. Din acest punct al bisericii gotice începe și drumul către Golgota, marcat în vârful muntelui Filerimos printr-o cruce de 18 metri.

În imediata apropiere a Mănăstirii, vei găsi ruinele antice ale vechiului Ialyssos, dar și o bisericuță dezvoltată în subteran în secolul al XIV lea și dedicată Sfântului Gheorghe.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Rhodos

Hotel Kipriotis 3* – Rhodos Town – tarife de la 445 Euro/persoana, 7 nopti de cazare cu  mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter