(P) Peisaje pitorești și locuri de legendă, în Ammoudia

Publicat pe

În nord-vestul Greciei pe litoralul Mării Ionice, te așteaptă Ammoudia, un mic sat de coastă pitoresc și liniștit unde poți petrece o vacanță relaxantă în mijlocul naturii luxuriante, departe de agitația mai-popularelor stațiuni grecești. Vei descoperi aici frumuseți remarcabile, care se împart între pădurile bogate, plaja nisipoasă și apele turcoaz ale mării de mici adâncimi, care fac din Ammoudia o alegere excelentă pentru familiile cu copii.

 

Cele mai mici tarife pentru vacanța ta!

Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România a pregătit o mulțime de surprize la pachetele de vacanță în Ammoudia. În acest an, turoperatorul a lansat câteva noi destinații grecești la tarife foarte mici, printre care se numără și insula Evia. Cei mai mulți dintre românii care au ales să călătorească alături de Europa Travel au optat pentru programul Grecia Low-Cost!

 

Situată la o distanță de numai 15 km de Parga, Ammoudia este o alegere excelentă pentru o vizită plină de atracții și oportunități de explorare a împrejurimilor, fiind populară pentru peisajele pitorești și atmosfera tradițională pe care localnicii au conservat-o de generații.

 

Ammoudia este poziționată la gura râului Acheron, una dintre marile atracții ale orașului, care este navigabil cu iahturi de dimensiuni mici și mijlocii, bărci cu motor sau caiacul, ideal pentru a porni în excursii interesante. De altfel, apele sale cristaline și răcoroase sunt numai bune pentru a înota în zilele fierbinți de vară, iar priveliștea este asigurată de dealurile luxuriante din amonte.

 

Locuri de poveste

Preveza, una dintre prefecturile din Epirus, care include și stațiunea Ammoudia, este cunoscută atât pentru una dintre cele mai largi coaste din Marea Ionică, cu plaje succesive și ape azurii. Cât și pentru istoria bogată, cu numeroasele situri arheologice prezente în fiecare oraș, la fel ca și bisericile și castelele împrăștiate pe dealuri luxuriante, care datează din epoca medievală sau din vremurile în care își făceau veacul aici venețienii ori otomanii.

 

Râul Acheron, care circulă prin Preveza, a jucat un rol important în istoria și tradiția Greciei. În Antichitate, Acheron era considerat unul dintre fluviile infernului, pe care sufletele morților îl treceau în luntrea lui Charon, căruia trebuiau să-i plătească o monedă pentru a fi trecuți de cealaltă parte, ca să se odihnească în pace. Astăzi, mulți localnici mai păstrează încă această tradiție, de teamă că dacă nu plătesc, sufletele celor dragi sunt sortite să rămână blocate pentru totdeauna în această lume.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Sejur Ammoudia

Hotel Pappas 2* – tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter