Povești de călătorie. Lefkada, un paradis grecesc

Publicat pe

Insula grecească se remarcă prin plaje lungi cu nisip precum puful de păpătie sărutate de apele spumoase, împrejmuite de stânci uriașe sculptate de vânt și soare, dar mai ales prin oamenii prietenoși și ospitalitatea cu care au fost înzestrați. Datinile străvechi, construcțiile în ton cu natura și zonele istorice sunt adevărate comori.

 

viva.Lefkada1

 

Precum o carte de povești

 

Lefkada a reușit să comprime cu stil, peisaje memorabile, deși nu măsoară mai mult de 330 de kmp. Satele tradiționale din munți, orasele cosmopolite și zonele istorice sunt combinate perfect cu atmosfera tipic grecească și tradițiile păstrate cu sfințenie. Dacă ajungi aici, în vacanța de vară vei rămâne marcat de cât de bine au reusit grecii să 'vândă' turiștilor insula stâncilor albe. Cu un șarm aparte și localnici voioși, insula a cucerit-o pe însăși Afrodita.

 

Un sejur, poate deveni cu adevărat o poveste grecească… te vei trezi în imperiul alb-albastru, parcă plutind pe un norișor, departe de agitația orașelor aglomerate…Iar satele sunt dominate de o liniște deplină. Cele mai frecventate așezări sunt de departe Agios Nikitas și Vassiliki. Te vor încânta peisaje nealterate și obiceiurile pe care nu le vei întâlni în alte locuri.

 

Dacă vrei să faci plajă, vei întâlni fâșii lungi cu pietricele perfect șlefuite, de un alb strălucitor, udate de ape cristaline, ideale pentru sporturi nautice. Plantațiile de măslini, cărările nebătute cu mușcate colorate și casele cu arhitectură atipică sunt atuurile principale ale celor două sate.

 

Escapadă romantică în Mylos

 

Dragostea plutește în aer, în Lefkada. Îndrăgostiții, boemii și artiștii au parte de peisaje pictate cu migală. Nimic nu poate fi mai romantic, decât să privești cum soarele se pierde în apa de un albastru turcoaz și 'inundă' întreaga plajă Mylos, în nuanțe de violet, roșu și orange. Locul este ideal dacă ești în căutarea relaxării. Poți ajunge aici, doar cu taxiurile de apă, de la Agios Nikitas, iar plaja lungă cu nisip fin te va încânta cu siguranță.

 

Early Booking Lefkada http://sejur.besttourism.ro/Grecia/Lefkada/42985/sejur-Lefkada-Thalero-Holidays-Center/280652.html

 

Thalero Holidays Center- de la 209 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

 

de Mădălina Isar

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter