Prima carte despre curaj pentru copii

Publicat pe

„Cartea curajului' a fost lansată la ediția de anul aceasta a Târgului Internațional Gaudeamus ,fiind una dintre cele mai așteptate apariții de carte.

 

Semnată de Adina Rosetti  și ilustrată de Alexia Udriște, cartea reunește 10 povești inspirate din realitate, repovestite astfel încât părinții să le poată împărtăși copiilor valorile asociate curajului și este prima lucrare de acest tip publicată în România.

 

Cartea este editată de Curtea Veche Publishing, iar cele 10 poveşti sunt inspirate din întâmplări reale colectate prin intermediul aplicației online Culegătorii de Curaj', care a fost lansată de Piraeus Bank în 2015, ca parte a unei comunități pe care banca a creat-o pentru a cunoaște și inspira oamenii să aibă încredere în propria lor valoare.

 

Poveștile din Cartea curajului' sunt dezvoltate în jurul a 10 ființe mici care fac gesturi mari, iar printre cele mai populare se numără cea a unui profesor de limba engleză din Râmnicu Vâlcea, care împreună cu elevii săi a realizat un documentar despre viața satului românesc de la începutul de secol XX, un proiect care trece dincolo de programa școlară. O altă poveste este cea a unei studente la medicină din București, inițiatoare a campaniei „Donează păr copilașilor', o inițiativă prin care copiii bolnavi de cancer primesc gratuit peruci. Astfel, Superputerile lui Toma, Avanlanșă pe Muntele Bomboanelor, Un peștișor pe nume Baltzar sau Mir – Porumbelul Salvator, o poveste despre Vlad Voiculescu și lupta pentru viața bolnavilor de cancer de la MagiCamp,  sunt doar câteva dintre poveștile despre curaj care inspiră și pot fi un exemplu pentru copii, dar și pentru părinți.

 

„Nu trebuie să fii supererou ca să fii curajos. Dacă ne uităm bine în jur, vedem peste tot dovezi de curaj, iar de cele mai multe ori, curajoșii sunt oameni obșinuiți. Uneori, curajul înseamnă să mergi înainte atunci când nimeni nu te încurajează, să încerci ceva nou, să ajuți un prieten când are cea mai mare nevoie de tine. Asta cred că vor învăţa copiii din cele 10 povestiri din Cartea Curajului, inspirate din poveştile reale ale unor oameni obişnuiţi', a declarat scriitoarea Adina Rosetti

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter