Pig Island – ascunzătoarea secretă a celebrităţilor

Publicat pe

Una dintre destinaţiile de „Bucket list este Exuma, din Bahamas, dar dintre cele 365 de insule ale sale cea mai faimoasă este, de departe, Pig Island. Acolo vin anual mii de turişti, celebrităţi şi oameni de rând, pentru a înota alături de simpaticii porcuşori înotători.

Pig Island, insula porcușorilor înotători

Dacă daţi căutare imagini din Bahamas pe Google, rezultatul va fi unul aproape hipnotic. Vă va fi greu să vă desprindeţi de fotografiile unde predomină auriul şi turcoazul, unde oceanul nesfârşit este tivit cu plaje imense şi vegetaţie abundentă. Palmieri, flamingo roz, broaşte ţestoase, delfini jucăuşi şi, nu în ultimul rând, porcuşori… Oricât de ciudat ar părea, una dintre insulele din Bahamas, Big Major Cay, a devenit de-a lungul anilor raiul simpaticilor patrupezi, care trăiesc acolo într-o comuniune perfectă cu natura, dar şi cu turiştii care vin să înoate alături de ei.

Exilaţi în Paradis
Pentru cei mai mulţi este un mister cum de au ajuns aceşti porcuşori tocmai pe insulă din mijlocul oceanului, dar nu e chiar atât de greu de ghicit – aceştia au servit, iniţial, unui scop cât se poate de pragmatic, urmând să sfârşească, la fel ca toţi ceilalţi confraţi ai lor: pe grătar. Una dintre legende spune că simpaticii râmători din Big Major Cay au fost singurii supravieţuitori de pe un vas care s-a scufundat, ei reuşind să înoate până la mal. Localnicii spun că au fost lăsaţi special acolo de marinari, pentru a le servi drept hrană când urmau să revină pe insulă, însă destinul a făcut ca aceştia să se transforme, dintr-o potenţială friptură suculentă, în prilej de distracţie şi amuzament pentru turişti.

 

Turiștii sunt întâmpinați de fiecare dată în Pig Island de simpaticii porcușori.

Fotomodele de ocazie
Exuma este, printre altele, şi una dintre cele mai faimoase ascunzători ale vedetelor, Richard, Branson, Nicolas Cage, Bella Hadid, Kendall Jenner, Alessandra Ambrosio, Johnny Depp şi John Travolta fiind fascinaţi de Bahamas, loc unde s-au refugiat nu o dată. Nu puţine dintre celebrităţi aleg însă Pig Island pentru a se relaxa alături de temerarii porcuşori.  Chiar dacă, vorba proverbului, n-au învăţat încă să zboare, aceştia înoată cu mult entuziasm, mai ales atunci când văd iahturile îndreptându-se spre ei, fiindcă ştiu că vor primii hrană pe săturate.
Mai mult, ei sunt şi fotomodele de ocazie, nu de puţine ori pozând alături de profesioniste ale genului. Bella Thorne Irina Shayk şi Bella Hadid au făcut adevărate fotoshootinguri alături de simpaticele necuvântătoare, care, prin drăgălăşenie, aproape că le-au eclipsat pe frumoasele zilei.
De altfel, vara trecută, faimoşii porcuşori au primit şi alţi vizitatori de vază – Donald John Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui Statelor Unite, a mers în vacanţă în Big Major Cay alături de soţie şi cei cinci copii ai lor. Porcuşorii nu s-au lăsat rugaţi prea mult să stea la poză, mai ales că au primit o trataţie corespunzătoare.

Turiştii, un pericol?
Punctul de atracţie al insulei sunt chiar aceşti patrupezi, iar localnicii sunt încântaţi de interesul pe care îl arată turiştii faţă de aceşti porcuşori care le-au făcut insula faimoasă pe întreg mapamondul. Cei în jur de 20 de porcuşori îşi fac apariţia pe plajă odată cu vizitatorii, înoată alături de ei, se lasă mângâiaţi şi răsfăţaţi cu mâncare, însă asta, din păcate, implică şi unele riscuri. Turiştii nu se limitează doar la selfie-uri, ci îndoapă animalele cu mâncare, uneori neadecvată, şi, nu de puţine ori, le dau chiar şi alcool. Din acest motiv, în 2017 au fost găsiţi morţi pe plajă şapte dintre simpaticii purceluşi, concluzia veterinarilor fiind că, odată cu mâncarea aruncată de turişti din abundenţă, aceştia au ingerat şi mult nisip, iar asta le-a fost, în cele din urmă, fatal. Din fericire, ceilalţi au supravieţuit şi continuă să facă deliciul turiştilor ce poposesc în Grand Major Cay. Să sperăm că intruziunea omului în natură nu va reuşi, ca în atâtea alte locuri de pe planetă, să le distrugă purceluşilor din Bahamas habitatul paradisiac…
Oana Enache

Foto: Northfoto

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter