8 vedete de la Hollywood care suferă de boli cronice

Publicat pe

Au milioane de dolari în conturi și sunt cunoscute în toată lumea, dar nu sunt ferite de problemele de sănătate. Vezi de ce boli cronice suferă vedetele de la Hollywood.

Toni Braxton este cântăreață, compozitoare, pianistă, producător muzical și actriță. A câștigat șase Grammy, șapte premii American Music și nouă trofee la Billboard Music Awards, iar albumele ei s-au vândut în 66 de milioane de exemplare în lumea întreagă. Reușita ei este cu atât mai impresionantă, cu cât la 15 ani a fost diagnosticată cu Lupus și sindrom antifosfolipidic, afecțiune care cauzase, anterior, moartea unchiului ei. Lupus este o boală autoimună, care poate ataca orice parte a corpului și apare la fete între 3 și 15 ani.

Michael J. Fox a fost diagnosticat cu Parkinson în 1991 și a făcut informația publică în 1998. Actorul și-a dedicat mare parte din timpul  și resursele sale pentru găsirea unui leac, iar efortul său a fost răsplătit de Institutul Karolinska din Suedia, care i-a acordat titlul de doctor honoris causa. În 2000, el a deschis Fundația Michael J. Fox, care a devenit rapid cea mai mare organizație non-profit din lume, ce se ocupă de studiul Parkinson. Fundația a investit peste 350 de milioane de dolari în cercetare. Actorul a scris și o carte, „Întotdeauna să privești în sus', care a devenit best-seller și a fost votată cartea anului, atunci când a fost publicată.

Halle Berry, fosta Miss Adolescență SUA, s-a luptat toată viața cu diabet de tip 1, o formă de diabet zaharat, care rezultă din distrugerea autoimună a celulelor care produc insulină. Netratată, boala poate fi fatală, însă administrarea zilnică de insulină ține afecțiunea sub control.

Boala de care suferă Halle Berry nu a stat nicio clipă în calea carierei sale. A câștigat un premiu Oscar pentru „Cea mai bună actriță', în 2002, pentru rolul din filmul „Monster s Ball', și a fost prima femeie de culoare din America ce a participat la Miss World. Chiar dacă nu a câștigat competiția, Halle Berry este considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Actrița a spus în repetate rânduri că duce o viață normală, mâncând sănătos și făcând sport.

Dwayne Michael Carter Jr., cunoscut ca Lil Wayne, este unul dintre cei mai cunoscuți rapperi, iar succesul său a fost deseori amintit de președintele SUA, Barack Obama. Problemele sale de sănătate au fost puse, la început, pe seama vieții agitate și a drogurilor, însă lucrurile s-au schimbat în 2012, când avionul său a aterizat în Texas, din cauza unei urgențe medicale. Tabloidele au dezvăluit, atunci, că Lil Wayne suferise o criză la bordul aeronavei. Câteva luni mai târziu, rapper-ul a recunoscut că are epilepsie, spunând că a făcut numeroase crize de-a lungul vieții.

Jack Osborne, fiul lui Ozzy Osbourne, s-a confruntat cu simptome grave de-a lungul vieții: nu a mai văzut cu un ochi, i-au amorțit ambele picioare și a avut problem cu vezica, intestinele și stomacul. În 2012, el a recunoscut că a fost diagnosticat cu scleroză multiplă recurent-remisivă, după nașterea primului său copil. Jack a vorbit despre problemele sale de sănătate, spunând că încearcă să ducă o viață normală și chiar face exerciții fizice.

 

Missy Elliot a vândut peste 30 de albume în SUA și este singura femeie rapper care a primit șase discuri de platină pentru materialul discografic din 2002, „Under Construction'. După ce a devenit una dintre cele mai importante cântărețe a genului, Missy Elliot s-a retras, fără să dea prea multe detalii. În 2011, după numeroase speculații în presă, a dezvăluit că suferă de boala Graves și acesta a fost motivul pauzei pe care a luat-o. Artista a povestit că simptomele sale au fost atât de severe, încât în unele momente nu putea ține un pix în mână, pentru a scrie o melodie. Boala Graves este autoimună și afectează tiroida, mărind-o de două sau chiar mai multe ori.

Catherine Zeta-Jones a apărut în peste 30 de filme și a primit numeroase premii pentru performanță, inclusiv un premiu Oscar pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar' în filmul „Chicago'. Deși vestea că soțul ei, Michael Douglas, a suferit de cancer la gât s-a răspândit rapid, afecțiunea ei este mai puțin cunoscută. Actrița suferă de tulburare bipolară, iar boala partenerul de viață i-a agravat problema. Tulburarea bipolară este, în continuare, greu de diagnosticat, iar mulți oameni încă nu știu că au această boală. Se manifestă prin cel puțin un episod de hipomanie și unul de depresie majoră.

Tom Hanks a obținut două premii Oscar pentru rolurile din „Philadephia' și „Forrest Gump', dar de-a lungul carierei sale a primit numeroase trofee. La 36 de ani a fost diagnosticat cu diabet, care recent a devenit de tip 2.

 

Foto: Northfoto.com

 

8 vedete de la Hollywood care suferă de boli cronice8 vedete de la Hollywood care suferă de boli cronice

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter