A murit actrița Liliana Tomescu. Era stabilită în Suedia

Publicat pe

A murit actrița Liliana Tomescu. Astfel, din păcate, lumea teatrului este din nou în doliu. La scurt timp după ce s-a aflat de moartea fulgerătoare a actorului Cornel Nicoară, domeniul artistic a mai primit o lovitură grea. Artista s-a stins din viață departe de România, tocmai în Suedia. Era stabilită acolo de mai mulți ani alături de soțul ei, actorul Lucian Muscurel.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

A murit actrița Liliana Tomescu, una dintre cele mai de preț artiste din țara noastră. S-a stins din viață în Suedia, la vârsta de 92 de ani. Se stabilise acolo încă din anul 1980, alături de soțul ei, Lucian Muscurel, de profesie tot actor. Vestea dispariției sale a fost resimțită ca un real șoc, atât de familie, cât și de colegii de breaslă și fanii care au iubit-o mereu.

A murit actrița Liliana Tomescu. Era stabilită în SuediaA murit actrița Liliana Tomescu. Era stabilită în Suedia

Ieri, lumea artistică a primit o livitură grea. Atunci s-a aflat că actorul Cornel Nicoară, fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, s-a stins din viață. Astăzi, Teatrul a mai aflat o veste sumbră. Actrița Liliana Tomescu a murit, lăsând în urmă multă durere în sufletele fanilor și ale apropiaților săi.

A murit actrița Liliana Tomescu

Lumea teatrului este mai săracă, după ce actrița Liliana Tomescu a murit. Marea artistă s-a stins din viață în Suedia, țară în care era stabilită, la vârsta de 92 de ani. Trăia acolo alături de cel care i-a fost partener de viață, dar și coleg de breaslă, soțul ei Lucian Muscurel. Se mutaseră împreună din România în urmă cu 41 de ani, în anul 1980.

Institutul Cultural Român din Stockholm a făcut anunțul tragic. Actrița Liliana Tomescu a terminat cursurile intensive în limba suedeză de la Universitatea din Goteborg în anul 1981. Studiile sale i-au fost de mare ajutor pe piața muncii, mai ales că se mutase în Suedia, scrie spynews.ro.

Cei care o cunosc pe Liliana Tomescu, știu că actrița a jucat la Teatrul Notarra timp de trei decenii. A interpretat diverse roluri celebre, în diferite pelicule de succes. A fost colegă de breaslă cu mari artiști ai țării, precum George Constantin, Constantin Codrescu, Ștefan Iordache și Victor Rebenciug.

Artista era stabilită în Suedia

De-a lungul vieții, Liliana Tomescu nu a încetat să-i uimească pe oameni cu talentul ei înnăscut. În 1964, regretata actriță a stabilit un record în țara noastră, iar pentru asta a primit de 'Artistă Emerit. La acea vreme avea doar 35 de ani și era cea mai tânără artistă care a fost premiată în acest mod.

Mai târziu, în anul 1991, actrița Liliana Tomescu a primit și titlul de 'Cetățean de onoare', la Stockholm, Suedia, fiind astfel apreciată pentru munca ei de-o viață. Mai apoi, în 2006, ea a câștigat un premiu deosebit, pentru întreaga ei activitate artistică. I-a fost oferit atunci din partea UNITER.

Actorul Cornel Nicoară a murit

Și actorul Cornel Nicoară a murit. Fostul director al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț s-a stins joi dimineață, în chiar în propriul său apartament. Trupul neînsuflețit al artistului fost descoperit într-un context absolut bizar de către autorități, care a ridicat multe semne de întrebare. El aniversase 83 de ani chiar cu o zi înainte de deces.

Trupul neînsuflețit al lui Cornel Nicoară a fost descoperit de către pompieri. Ei veniseră la fața locului pentru a stinge un incendiu izbucnit chiar în apartamentul artistului. Curios e că nu flăcările i-au provocat moartea.

Precizăm faptul că persoana nu a decedat din cauza incendiului, aceasta fiind declarată decedată în cursul acestei dimineți, de către un echipaj SAJ’, au transmis pompierii, potrivit știri-neamț.ro.

Sursă foto: Captură ecran

Vezi şi mâncăruri savuroase pe care să le încerci când ești în Suedia!

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter