A murit Alexandru Mereuţă, cel mai longeviv actor al teatrului de Stat din Constanţa: "Nea Alecu era o bogăție de om"

Publicat pe

Alexandru Mereuţă, cunoscut drept Nea Alecu, a încetat din viață la vârsta de 93 de ani! S-e remarcat precum cel mai longeviv actor al teatrului de Stat din Constanţa.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Teatrului din Constanța:

„Astăzi ne despărțim, cu regrete și cu duioase amintiri, de ALEXANDRU MEREUȚĂ, cel mai longeviv actor al Teatrului de Stat Constanța. Blând, vorbăreț, mereu gata să recite o poezie sau să povestească o întâmplare cu tâlc, Nea Alecu, așa cum îi spuneau toți prietenii, era o bogăție de om.

Citește și: Tatăl Giuliei Nahmany de la Ferma a murit în Israel!Vedeta nu poate participa la înmormântare

Cine a fost Nea Alecu

Născut în iunie 1927, în 1952 a absolvit I.A.T.C. „I.L. Caragiale', București, la clasa profesorului Nicolae Băltățeanu. A venit la Constanţa în 1960, după ce a jucat timp de opt ani în Bucureşti şi în Bârlad. În acest din urmă oraş a fost câţiva ani director al teatrului „V.I.Popa'. „La Constanţa, Mereuţă a realizat o impresionantă galerie de personaje, cu precădere bătrâni plini de pitoresc şi sensibilitate, sfătoşi şi înţelepţi, blajini, sentimentali şi calzi', scria Georgeta Mărtoiu, secretar literar, martor al vieţilor şi creaţiilor celor mai mulţi dintre actorii „vechi' ai teatrului.

Citește și: Vali Bărbulescu și modelul Delia Tudose s-au despărțit, după 12 ani de relație.Apropiații i-au dat de gol

Pe lângă rolurile memorabile pe care le-a jucat, printre care Ianke din „Tache, Ianke şi Cadâr', Nae Ipingescu din „O noapte furtunoasă', Georges din „Gaiţele' şi multe altele, Alexandru Mereuţă a fost constant preocupat de regie, punând în scenă piesa „Muşcata din fereastră', oferind îndrumare amatorilor şi făcând în mai multe rânduri asistenţă de regie.

Citește și: S-a pierdut cu firea! Ioniță de la Clejani, reacție violentă după ce Margherita ar fi agresat două femei pe Calea Victoriei

În ultimii săi ani de actorie, a jucat, tot pe scena Teatrului de Stat Constanța, în „Dionysos', „Scaiul', „Trei surori' şi „Escrocii'.

Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească și să-i facă parte în rai! Condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată în anunțul postat pe Facebook.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter