A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Care a fost cauza morții

Publicat pe

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit. Fondator al mai multor ziare şi preşedinte al Asociaţiei Române a Profesioniştilor Mass Media avea 74 de ani. Anunțul decesului jurnalistului a fost făcut de către fiica sa, jurnalista Anca Alexandrescu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Anca Alexandrescu a publicat luni mesajul „Tata a plecat…', fără să dea detalii. Se pare că Horia era internat. Potrivit Antena 3, ar fi fost diagnosticat cu cancer la plămâni.

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Care a fost cauza morțiiA murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Care a fost cauza morții

A murit Horia Alexandrescu. Mesaje emoționate de condoleanțe

Imediat cu anunțul a ajuns în presă, oamenii au început să lase mesaje de condoleanțe. „Nu cred… Dumnezeul să-l ierte! Gânduri bune, Anca!', a scris, tot pe Facebook, Gabriela Szabo.

„Dumnezeu să îl odihnească. Am avut onoarea și privilegiul să lucrez alături de el . De acum va scrie.. de pe aripi de înger. Fii tare, Anca', a scris un fost coleg de breaslă.

Citește și: Cum și-a descoperit George Piștereanu pasiunea pentru actorie

Citește și: O mai ții minte pe Alexandra de la A.S.I.A

Citește și: Loredana Groza a fost luată cu salvarea

Citește și: Chrissy Teigen, de nerecunoscut după o intervenție estetică!

Cine a fost Horia Alexandrescu

Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul.

Din anul 1977, a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. Începând cu 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie.

Cariera de după anii 90

În anul 1990, a înfiinţat „Sport Star”, un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes. În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei.

În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică”, emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”. 

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter