A murit Valeria Seciu. Actrița a fost răpusă de o boală grea

Publicat pe

A murit Valeria Seciu. Regretata actriță s-a stins din viață la 83 de ani, în urma unei boli nemiloase. În ultima perioadă, Valeria Seciu s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Anunțul trist a fost făcut de Uniuntea Teatrală din România.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale cinematografiei românești. S-a stins din viață marți, la vârsta de 83 de ani. Actrița a fost căsătoroită cu Octavian Cotescu, și a avut roluri memorabile în piese de teatru și în filme. După Revoluție, Valeria Seciu a fondat Teatrul Levant, una dintre primele trupe independente de teatru din România.

A murit Valeria Seciu. Actrița a fost răpusă de o boală greaA murit Valeria Seciu. Actrița a fost răpusă de o boală grea

În 2006, Valeria Seciu a fost distinsă cu premiul UNITER pentru întreaga activitate. Actrița a interpretat multe roluri de teatru și film. Printre colegii săi de promoție s-au numărat Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Florina Cercel sau Virgil Ogășanu.

Citește și: Mircea Eremia, adevărul despre despărțirea de Maria Lungu. Ce s-a întâmplat, de fapt, între ei:”Nu a fost destul de serioasă”

Citește și: La ce facultate merge Eliza, fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România:”Îmi place ceea ce o să fac!”

Citește și: Georgiana Lobonț a ajuns pe mâinile medicilor. Ce a pățit cântăreața:„M-am dus direct la urgențe'

Citește și: Ce se întâmplă cu vila pentru care s-au luptat fiii lui Ion Dolănescu.Dragoș și Ionuț s-au judecat 7 ani pentru imobil

A murit Valeria Seciu

Doliu în cinematografia românească. Îndrăgita actriță Valeria Seciu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Decesul actriței a fost anunțat de Uniunea Teatrală din România, pe pagina de Facebook. „Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu.Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească.

Valeria Seciu a jucat zeci de roluri în filme precum  „Înainte de tăcere', „Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii', „Vânătoare de vulpi', „Adela' sau 'Sunt o babă comunistă'. A fost căsătorită cu actorul Octavian Cotescu, iar după moartea acestuia, Valeria Seciu s-a dedicat scenei și a continuat să joace în numeroase spectacole.

Valeria Seciu a debutat în teatru cu rolul Veronicăi Micle

Valeria Seciu a debutat pe scena teatrului românesc în 1964, alături de Ion Caramitru, în piesa Eminescu de Mircea Ștefănescu. Actrița a jucat rolul Veronicăi Micle. În același an, și-a făcut debutul în film, jucând în pelicula Casa neterminată, regizată de Andrei Blaier.

Rămâne memorabilă prestația ei în Cordelia din Regele Lear, în regia lui Radu Penciulescu. Din 1978 a activat la Teatrul Mic, unde a făcut roluri importante în spectacole, iar la finalul aniloe 1990 a înființat și condus Teatrul Levant. „Mă fascina expresia descompusă a figurii ei, atitudinile neglijente, dizgraţioase, de femeie care renunţă la feminitate…. Cum poate înflori într-o clipă este într-adevăr un mister', scria despre Valeria Seciu regizoarea Cătălina Buzoianu, în „Novele teatrale', paragrafe preluate, pe pagina de Facebook, de Elena Loreta Popa, PR la Muzeul Literaturii Române.

Valeria Seciu a fost căsătorită cu Octavian Cotescu

Regretata actriță a fost căsătorită cu actorul Octavian Cotescu. A fost cerută în căsătorie în 1966, iar împreună au avut o căsnicie fericită. Actorul s-a stins din viață în 1985, iar Valeria Seciu s-a dedicat și a continuat să joace în numeroase spectacole. Cei doi au avut un copil împreună, Alexandru Cotescu, care s-a călugărit și s-a retras la Mănăstirea Vatoped, de pe Muntele Athos.

Din vara anului 2014, Valeria Seciu s-a retras de pe scena actoricească. În 2015 și-a făcut apariția după ce a primit o stea pe aleea actorilor din piața Timpului din București.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter