Adela Popescu, totul despre a treia naștere: „Am simțit că mă prăbușesc când am aflat...”

Publicat pe

Adela Popescu și Radu Vâlcan au devenit părinți pentru a treia oară zilele trecute. Vedeta a ales să nască natural și de această dată chiar dacă știa ce avea să urmeze. Iar acum, la scurt timp după naștere, Adela a explicat amănunțit cum a decurs tot procesul.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Adela Popescu poate spune acum cu mândrie că este mama a trei băieți minunați! Actrița și soțul ei, Radu Vâlcan, au devenit din nou părinți zilele trecute.

Adela Popescu, totul despre a treia naștere: „Am simțit că mă prăbușesc când am aflat...'Adela Popescu, totul despre a treia naștere: „Am simțit că mă prăbușesc când am aflat...'

După ce a ajuns acasă cu cel mic și s-a mai liniștit, Adela a povestit pe Instagram în detaliu cum a decurs cea de-a treia naștere.

Adela Popescu, detalii despre a treia naștere

Adela Popescu a ales să nască natural și de această dată, chiar dacă știa că durerile sunt insuportabile. Vedeta a apelat la epidurală, însă efectul ei nu a rezistat până spre finalul nașterii.

Îmi doream tare de tot epidurala așa că, fiind a treia naștere, si bănuind că lucrurile se vor precipita, toata lumea se grăbea. Am ajuns în salon, m-am pregătit, apoi mers în sala de nașteri pentru epidurală. Deja eram și mai dilatată, contracții dureroase și dese, așa că s-a hotărât să nu mi se injecteze cantitate mare de anestezie, doctorița mea nedorind să mai am pic pe expulzie. E important să simți contracția în plin, astfel încât să poți împinge în climaxul ei', a povestit Adela.

După administrarea epiduralei, Adela Popescu a mărturisit că s-a mai liniștit. Însă odată ajunsă la dilatație maximă, nașterea a început să devină extrem de dureroasă.

După injectare s-a așezat puțin liniștea. Foarte puțin. Mă dilatasem deja serios, ajunsesem la 8, efectul anesteziei trecea, eu eram în agonie. Foarte repede am ajuns la dilatație maximă, contracții de intensitate de 100%. Deci, după experiențele trecute, urma expulzia'.

Citește și: Ce sfat a primit Adela Popescu de la tatăl ei, înainte de a treia naștere:

Citește și: Adela Popescu a ajuns cu bebelușul acasă. Cum au reacționat ceilalți doi copii:

Citește și: Cum se simte Cristina Cioran, după ce a născut prematur:

Citește și: Florin Călinescu și-a dat demisia de la Pro TV:

„Am simțit că mă prăbușesc'

Deși i s-a administrat epidurala, Adela Popescu a avut parte de dureri groaznice după ce efectul anesteziei a trecut. În plus, vedeta a întâmpinat o problemă care a făcut ca nașterea să dureze mai mult.

Mă tânguiam și imploram pentru încă puțină anestezie. Sigur că nu mai era posibil. Dar nu înțelegeam de ce durează atât. Am simțit că mă prăbușesc când am aflat că bebelușul era încă sus, nu voia deloc să coboare, în condițiile în care eu simțeam că nu mai pot', a mai spus Adela.

Medicul Adelei Popescu și moașa acesteia au ajutat-o să nască mai repede. Din cauza poziției din pântec, bebelușul nu dădea niciun semn cum că se află de momentul final. Iar actrița a mărturisit că urla de durere.

Durerile erau inimaginabile și bebelușul nu voia să iasă. Nu mai aveam nicio variantă, era one way. Tot ce puteam face era să împing cu toata ființa mea, triplând durerea ce mi-e peste putință să o descriu. Anca și moașa mea, Geta Florea, au hotărât să mă dea jos de pe masă și să schimb poziția, continuând să împing. Bebelușul începea să coboare. Eu mă rugam și urlam la toți Dumnezeii, sperând să îmi curme mai repede suferința aducându-mi copilul cu bine pe lume', a spus Adela.

„Brusc, am început să plâng'

În momentul în care Adela și-a văzut pentru prima dată cel de-al treilea băiețel, nicio durere și niciun chin nu au mai contat. Pentru că totul a meritat.

Vedeta a mărturisit că nu își mai aduce aminte exact cum a fost prima clipă în care l-a văzut. Însă, după ce a rămas singură în sala de nașteri, brusc a început să plângă și cu greu s-a oprit.

Din momentul acela, în câteva minute l-am auzit… Nu mai știu ce am zis, ce am simțit, ce am exclamat. Îmi amintesc doar că îl mângâiam și spuneam „iubirea mea, iubirea mea, mulțumesc, Doamne”. Am înțeles atunci de ce cobora atât de greu, avea cordonul ombilical foarte scurt. Și era si mare. 3620 kg. Cu toate astea, travaliul meu se poate numi unul scurt, adică de nici 4 ore. După ce Anca a rezolvat tot ce era de rezolvat, îmi amintesc că am rămas un moment singură în sala de nașteri și, brusc, am început să plâng. În hohote. Și nu m-am putut opri nici când am ajuns în salon. Nu mă puteam opri…'

Momentele dinaintea nașterii

Adela Popescu știa că după naștere urmează o perioadă în care somnul nu va mai fi același, iar liniștea va lipsi pentru un timp în casa lor. Astfel că a încercat să profite cât a putut de momentele de calmitate din căminul lor. Până în momentul în care a simțit prima contracție.

Deja din săptămâna 37, în fiecare noapte, îmi imaginam că e ultima în formula aceea. Și îi pupam pe băieți, și mă rugam, și îmi imaginam, și construiam scenarii și voiam să se oprească puțin timpul în loc, realizând cât de valoroasă și rară e liniștea pe care încă o trăiam.
E drept că din săptămâna 37 mă simțeam diferit. Parcă aveam contracții mai des, nu puteam să respir, apăruseră insomniile, și în plus știam că e posibil ca lucrurile să se precipite fiind vorba de a treia naștere'.

Dacă la primele două aveam o nerăbdare combinată cu entuziasm, de data asta eram doar speriată. Aveam certitudinea că va fi greu, dar și siguranța că se va sfârși cu bine. Dar binele ăsta ca punct final știam că avea să vină după multă durere. Travaliul”, a scris Adela Popescu.

Cum a reacționat Radu Vâlcan

Deși avusese contracții în ultima vreme, Adela a știut care este cea decisivă. După o noapte destul de liniștită, spre dimineață actrița a simțit acea durere care avea să pornească travaliul.

Așa că tot ce puteam face era să mă rog să am un travaliu scurt și să se întâmple totul cât mai repede. Dar nu atât de repede cât să îmi pun soțul în dificultate prin mașină în drum spre maternitate-acesta a fost coșmarul lui cel mai mare, să nu fie el nevoit să îmi taie cordonul ombilical.😅. E! Pe scurt, în seara de 10 spre 11 m-am pus în pat foarte liniștită, mai liniștită ca niciodată, constatând cât de bine mă simt. Nu mă durea nimic, nu aveam contracții, și chiar mă gândeam că o să dorm, în sfârșit, bine. După un pahar de vorbă cu Radu pe terasă făcând pronosticuri, am mâncat un castron de vișine și m-am culcat.
Pe la 5:40 am simțit ACEA contracție.'

Cu toată calmitatea din lume, după ce și-a dat seama că urmează să nască, Adela Popescu și-a anunțat mama, dar și soacra. Radu Vâlcan a aflat că momentul cel mare a sosit doar după ce vedeta a fost gata de plecare.

„Dar pentru că eram adormită nu am fost sigură că e pe bune sau că visez. Așa că am așteptat. A venit și a doua. Atunci mi-a fost clar. Știu că am zâmbit, și mi-am zis, gata, asta a fost. I-am scris mamei că se apropie momentul și soacrei mele să se îmbrace să vină la copii. Pe Radu am preferat să nu îl anunț imediat de teama că nu mă va lăsa nici să mă spăl pe dinți. Așa că tacticoasă mi-am făcut un duș, am pregătit cele necesare, m-am îmbrăcat cu rochia albă, am spus o rugăciune și apoi l-am trezit pe Radu. Puteți să vă imaginați reacția. Atât de agitat și emoționat era încât m-am oferit chiar să conduc eu, dacă considera că nu face față emoțiilor. A refuzat', a povestit Adela.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter