Adi Nartea a avut o tumoare la cap: "Mi-au spus că voi rămâne desfigurat"

Publicat pe

Adi Nartea a trecut prin momente cumplite în trecut. Actorul s-a confruntat cu probleme grave de sănătate. Acesta a aflat că are o tumoare în spatele ochiului și a povestit prin ce a trebuit să treacă pentru a scăpa de ea.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Adi Nartea a avut probleme grave de sănătate în trecut. Actorul, invitat la podcastul „Acasă la Măruță', a povestit ce a însemnat pentru el acea perioadă și cum a descoperit că are o tumoare în spatele ochiului.

Adi Nartea a avut o tumoare la cap: "Mi-au spus că voi rămâne desfigurat"Adi Nartea a avut o tumoare la cap: "Mi-au spus că voi rămâne desfigurat"

Adi Nartea a mărturisit că totul a început în urmă cu patru ani, când urechea stângă îi era înfundată fără vreo explicație anume.

„Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. (…) Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. (…) Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez', a spus Adi Nartea.

Iar acesta nu a fost singurul simptom pe care actorul l-a avut: „Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior'.

Adi Nartea după ce a fost diagnosticat cu tumoare: „Mama mi-a zis să fac RMN'

La sfatul mamei sale, Adi Nartea a făcut un RMN. Așa a aflat că are o tumoare în spatele ochiului. Mama sa i-a dat vestea printr-un mail, iar actorul mărturisește că nu a înțeles de ce nu a ales să-l sune.

Citește și: Adi Nartea din 'Vlad', despre femeia care i-a furat inima în viața reală!

Citește și: Ce frumoasă e soţia lui Adrian Nartea, actorul principal din serialul VLAD!

Citește și: Dialog scandalos între Fulgy și mama lui, Viorica de la Clejani:

Citește și: Prințesa Lia și fiul ei, evacuați din casă.

„După am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit'.

„Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului', a mărturisit Adi.

Adi Nartea: „Am început să merg la neurologi'

Adi Nartea a început să consulte medici specializați în acest domeniu imediat ce a aflat că are o tumoare.

„Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare'.

Adi Nartea a explicat concret ce se întâmpla, de fapt, în organismul său. Tumoarea care creștea în interiorul craniului său era de o dimensiune mare. Doctorii i-au spus actorului că era doar o chestiune de câteva luni până când acesta ar fi picat pe stradă.

Se numește schwanom de trigemen. Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc', a explicat Adi Nartea.

„Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus', a mărturisit Adi Nartea.

„Este risc mare să rămâi desfigurat'

Primul medic care s-a ocupat de Adi Nartea i-a dat și o veste teribilă. După ce și-a dat seama că îl cunoaște de la televizor, doctorul i-a spus actorului că ar fi bine să se reorienteze deoarece exista riscul să rămână desfigurat.

„Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor. I-am spus că da și mi-a zis: «Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat»'.

Adi Nartea a fost supus la două operații, în Lyon, Franța. Prima intervenție a fost eșuată: „Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă nobilă. În momentul în care a intentat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație'.

Actorul și soția sa, Alina Ferinceac, au împreună două fetițe. Adi Nartea a mărturisit că, în acea perioadă, cel mai greu i-a fost cu Mara, fiica lor cea mare.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter