Alexandra Ungureanu recunoaște că își cumpără haine din second-hand: „Felul în care le mixez le face să pară foarte prețioase” / EXCLUSIV

Publicat pe . Actualizat Miercuri, 15 martie 2023, 12:42

Alexandra Ungureanu recunoaște că își cumpără haine din second-hand. Alexandra Ungureanu are în garderobă peste 100 de perechi de încălțăminte, dar și o mulțime de haine. Multe dintre piesele ei sunt de la designeri români, dar pe unele le-a achiționzat și din second-hand-uri. Participarea ei la Bravo, ai stil!, show pe care de altfel l-a și câștigat, a ajutat-o să-și exploateze mai mult pasiunea pentru modă și ne-a povestit, în exclusivitate, cum a schimbat-o competiția.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Alexandra Ungureanu recunoaște că își cumpără haine din second-hand. Într-un interviu pentru viva.ro, Alexandra Ungureanu ne-a vorbit despre dressing-ul ei impresionant și despre pasiunea ei pentru modă. Vedeta are acasă aproape 200 de perechi de pantofi, dar nici la capitolul haine nu stă mai rău. Artista are piese achiziționate din diverse magazine și brand-uri, de la desgineri români, dar și din second-hand-uri.

294099660_587493356065234_4107678585156068083_n294099660_587493356065234_4107678585156068083_n

Citește și: De ce nu a mai participat Alexandra Ungureanu la Sunt celebru, scoate-mă de aici!:”De dragul artei, nu mănânc coropișnițe”

Citește și: Lidia Buble, Alexandra Ungureanu, Ruby si alti artisti renumiti ai casei de discuri Cat Music se alatura soluției Social Display, construită de Ringier Romania împreună cu ProductLead, pentru a face legătura dintre artiști și public

Citește și: Gheorghe Turda are o pasiune mai puțin obișnuită:'Am în total 1123 de cuțite în colecția mea”. Primul i-a fost dăruit de președintele Mexicului / EXCLUSIV

Citește și: Pe ce își cheltuie Corina Caragea veniturile:„Îmi consumă toți banii și nu îmi pare rău. Am o listă lungă de…' / EXCLUSIV

Alexandra Ungureanu îi îndeamnă pe oameni să călătorească în România

Ne aflăm deja în martie 2023, dar dacă ar fi să faci un bilanț… cum a fost 2022 pentru tine?

A fost un an plin de experiențe, de toate felurile. Am muncit foarte mult, față de anul trecut. Bine, și anul trecut am tras, dar anul acesta mi se pare cumva că a fost plin și pentru faptul că s-au ridicat restricțiile. Practic, a fost primul an în care am funcționat aproape ca înainte de pandemie. Cine ar fi crezut? A și fost loc mai mult pentru evenimente, pentru călătorii și am făcut de toate.

Am continuat, evident, proiectele muzicale, respectiv „Duet cu Alexandra', proiectul meu de suflet, care a început anul trecut. Lumea îi spune podcast, eu îi zic emisiune, pentru că arată la fel de bine și în online și ar arăta bine și la tv. O să continue, cu siguranță. Este o emisiune în care îmi invit colegii de breaslă să îi iau la întrebări drăguțe. Și, altfel, să cântăm împreună. Proiect, care a tot crescut, are mult respect din partea colegilor de breaslă, ceea ce mă bucură extrem de mult.

Evident, în anul 2022 am călătorit foarte mult prin România. Îmi place să descopăr tot mai mult locuri de cazare inedite, speciale, din punct de vedere al designului, al amplasării și să cunosc România și din alt punct de vedere. Am călătorit atât mulți ani la concerte, dar e diferit acum. Fața turismului românesc s-a schimbat mult, mizând pe spiritul antreprenorial al celor care au îndrăznit să deschidă astfel de business-uri. Dar mulți dintre ei veniți cu experiență de afară, mai ales în zona de servicii, dar și de design.

„Îmi plac hainele, moda și tot ce înseamnă zona aceasta de exprimare'

Deci, tu îndemni oamenii să călătorească și în țara noastră, nu doar peste hotare?

Da, pentru că poți găsi un loc în care te poți simți foarte bine și la noi în țară. Nu trebuie neapărat să ieși afară. În cea de-a doua parte a anului 2022 am fost și în vacanțe și cu treabă, din State în Grecia… Am fost și la Istanbul. A fost un an de neuitat din punctul acesta de vedere, de toate felurile, fie că a fost vorba de evenimente de fashion sau altceva. Am fost, în premieră, la un festival de modă.

Îmi plac hainele, moda și tot ce înseamnă zona aceasta de exprimare. Lumea știe, am câștigat Bravo, ai stil!, dar pasiunea mea nu e de dată recentă. Cu toate acestea, nu fusesem niciodată la un Fashion Week. Au fost câteva zile de fashion, Arad Fashion Days, un eveniment frumos care a avut loc în august. Și sper ca anul acesta, în 2023, să merg și la mai multe evenimente de genul acesta, pentru că în afară de concerte, mi se par extrem de interesante și posibilitatea de a descoperi niște designeri tineri. Slavă Domnului, noi avem talente multe în domeniul artistic, la fel și în zona de design.

Ai spus că pe perioada pandemiei ți-a mers foarte bine. Cum așa?

Da, mi-a mers foarte bine. În primul rând, pentru că am câștigat Bravo, ai stil! Nici nu e nevoie să lansez nu știu ce vise, dar dorințele mele nici nu sunt de domeniul SF-ului sau ceva așa foarte arzător. Pur și simplu, domeniul în care activăm este unul în care are un grad de incertitudine foarte mare. Adică nu poți să spui niciodată că te-ai așezat pe o ureche și, practic, ești liniștit pentru următorii ani. Nu! Noi, ca să rezistăm, trebuie să muncim continuu, să ne reinventăm, să venim cu un 'conținut'.

Poate multă lume spune: 'Vai, dar ce mare lucru să faci poze?'. Iată că a devenit o meserie în sine. Dacă înainte, în primii ani de carieră, era suficient să merg la studio să fac piese și mă focusam strict pe partea de creație, pe concerte, acum, domeniul acesta este foarte complex. Căile care ajung la oameni sunt foarte diferite și fiecare presupune o abordare diferită. E vorba de social media, de YouTube, de absolut orice.

Alexandra Ungureanu vrea să colaboreze cu Smiley și Connect-R

Să înțeleg că acum pui mai mult accent și pe partea de imagine? Ce proiecte mai ai în plan?

Exact. Sunt foarte multe lucruri de făcut și nu îmi doresc decât sănătate, creativitate și să mă țină vocea. Să fac mai departe proiecte frumoase și lumea să le primească, pentru că despre asta e vorba. Sunt foarte mulți artiști, foarte multe proiecte pe piață. Eu cred că în continuare e loc pentru fiecare, dar nu e ușor să îți câștigi acest loc, fie că e vorba de ceea ce reușești să faci de unul singur sau sprijinit de o echipă. Și, în mare parte, eu îmi fac singură drumul și încă eu cred că mai am de descoperit niște căi, pe care pot să ajung la public, să descopere și alte laturi ale mele.

După ani de zile, poate veni o nouă provocare. Nu știi niciodată de unde. Așa cum cei din generația mea m-au descoperit muzical acum foarte mulți ani. Acum a fost o generație cu totul nouă, care m-a descoperit la 'Bravo, ai stil!' și poate, prin intermediul acelei emisiuni, au ajuns și la muzica mea. Ei nu știau că eu cânt. Așa că, nu se știe ce 'challenge-uri' vor mai urma. Visul meu este să fac în continuare muzică, pentru cât mai mult timp, și ea să ajungă la public.

Ai în plan și piese noi? Te-ai gândit și la duete?

Da, îmi doresc. Am lansat în ultima vreme piese solo, dar îmi doresc ca anul acesta să fie o serie de lansări bazate pe colaborări foarte diverse. Îmi doresc să colaborez și cu artiști din zona trap și de ce nu, inclusiv cu artiști din zona manenelor. Am avut invitați de manele la mine în emisiune și am descoperit niște oameni foarte faini, super talentați. Modalitățile de exprimare, în momentul care fiecare părăsește zona de confort, sunt nenumărate. Genurile muzicale nu prea mai au limite foarte bine stabilite, din fericire, în zilele noastre. Și atunci poți 'jongla' foarte bine.

Îmi doresc colaborări cu Smiley, cu Liviu Teodorescu… și mi-aș dori o piesă cu Connect-R. Sunt artiști pe care îi admir de foarte multă vreme, suntem și amici, dar știi că trebuie să apară momentul acela în care se aliniază niște planețele.

Am lansat o piesă cu Paul Ananie, care se numește 'Cea mai frumoasă iarnă', aducându-l pe Paul din zona de folclor în zona pop, și feedback-ul e fantastic. Mai am o piesă cu Minodora și Diana Matei și încă o piesă cu mai multe fete și băieți, un fel de 'All stars'. Și mi-am dat seama, făcând aceste proiecte, că în anii din urmă am lansat măcar o piesă, dacă nu două, de colinde. Și ar fi cazul să adun un album, ca lumea să știe când se apropie decembrie, că sunt pregătită să susțin concerte de colinde, în toată regula.

Alexandra Ungureanu recunoaște că își cumpără haine din second-hand

Ai spus că ești pasionată de modă. Ce stil crezi tu că și se potrivește cel mai bine, din punct de vedere vestimentar? S-a schimbat ceva după Bravo, ai stil? Te-a influențat competiția?

Nu neapărat. Dar, acolo, în competiție, am putut să-mi dau seama că pot să fiu, dacă am îndrăzneala, cum vreau eu! Că mi se potrivesc foarte multe lucruri și chiar dacă nu mi se potrivesc… dacă știi să le accesorizezi… Moda e mai mult decât despre haine, e vorba despre atitudine și despre încrederea în tine. Acestea două dacă le porți, atitudine și curaj, nu prea mai există limite. Dar, evident, că eu am un stil al meu la care am revenit, pentru că așa mă simt bine și pentru că mi se potrivește.

Sunt eu 100%. Sunt anumite piese pe care atunci când le văd, știu exact că sunt pentru mine. Nici nu mai probez. Stilul meu poate fi așa 'effortless' și cu inflențe romantice, feminine, un stil destul de curat, minimalist în care foarte rar am accente de culoare. În general, merg pe negru, nuduri, alb, bej, linii foarte clean. Îmi plac foarte mult croielile oversize, în cotinuare sunt înnebunită după sacouri, dar în momentul în care am proiecte special de scenă, nu mă dau în lături de la pene, ștrasuri, glittere (sclipici-n.r.), toate nebuniile care sunt mai extravagante.

Dar tu îi apreciezi și pe designerii români. Ai multe piese vestimentare de la ei?

Sunt mare susținătoare și colaboratoare a designerilor români de toate felurile de la 'newcomer' la cei consacrați, cu atât mai mult cu cât îi port la edițiile acestea 'Duet cu Alexandra'. De cele mai multe ori, iau haine de la Cristina Săvulescu sau de la Andreea Bădale. Dar, la fel de bine, mă bazez pe piese mass market și vintage, piese din second-hand-uri care îmi atrag atenția și se potrivesc foarte bine.

Ce îmi place mie… cumpăr piese din mass market și felul în care le mixez le face să pară foarte prețioase. Și asta mi se pare foarte interesant. Prefer shopping-ul online, în ultima vreme, decât cel din magazin, pentru că anumite lucruri nu se găsesc. Sunt în ediții limitate și atunci ele nu sunt peste tot. Dar investesc în zona de pantofi și genți și am o superbitate de la Simone Rochard. Acesta a fost cadoul meu pentru mine de Crăciun, pentru că merit.

Alexandra Ungureanu se mută

Câte perechi de încălțăminte ai?

Nu le-am numărat. Poate o să fac inventarul când o să mă mut și în apartamentul meu nou, în care ameninț lumea că o să mă mut de vreun an de zile. Dar asta e, mai mult am fost plecată și nu am vrut să fiu 'foarte zbir' cu echipa care s-a ocupat de mobilă, pentru că nu aș fi avut timp să mă mut. Și acum mobila e acolo, arată foarte bine.

Sper că nu s-au stricat foarte multe haine, având în vedere că sunt multe care au stat în cutii, stendere și saci, atâta amar de timp. La fel sacii cu pantofi, o să îi identific. Dar sunt mulți, adică 100 de perechi sigur! Poate chiar 200. Dar nu sunt dintre cei mai scumpi. Am câteva perechi, așa, ca investiție, dar puțini, restul sunt încălțăminte mass market, dar am foarte mare grijă de ele. De exemplu, după fiecare eveniment îi spăl pe talpă, că am o periuță specială și îi curăț pe interior. Am grijă de încălțări.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton