Andreea Esca a avut coronavirus. Primele declarații: „Da, am fost bolnavă de COVID-19, eu, soțul meu și băiatul”

Publicat pe

Andreea Esca a avut coronavirus. Ea a făcut primele declarații, după ce s-a scris că este infectată cu coronavirus. Prezentatoarea Știrilor Pro Tv a acordat un interviu postului în care a vorbit despre toată situația creată, după ce a participat la o petrecere la mare, unde au fost mai multe vedete și unde nu au fost respectate regulile de distanțare socială.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Vedeta a povestit printre lacrimi prin ce a trecut ea și familia ei, povestind că soțul ei încă se află în spital, acolo unde medicii încearcă să îl ajute să își recupereze capacitatea pulmonară.

Iată primele declarații ale Andreei Esca:

Bine te găsesc, Cosmin! Da, am fost bolnavă de COVID-19, atât eu cât și soțul meu și unul dintre copii și mulțumită lui Dumenzeu și medicii extraordinar suntem bine și avem un rezultat negativ toți trei.

Lucrurile au fost foarte ciudate, nu știu dacă neapărat complicate, dar niciodată nu te aștepți să ți se întâmple ție și primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu. Acea de două zile febră foarte mare pe care am asociat-o cu o problemă gastrică, ne-am gândit la o enterocolită, pentru că el de obicei la probleme cu stomacul făcea febră. Mi s-a părut ciudat că era a treia zi în care făcea febră mare aproape de 40 de grade', au fost primele declarații făcute de Andreea Esca.

De obicei se întâmpla o singură noapte, atunci ne-am impacientat și am chemat salvarea, ne-au făcut testul de coronavirus. El a ieșit pozitiv, eu am ieșit negativ. Imediat a fost dus la spital, eu am hotărât chiar dacă eram cu rezultat negativ, să rămân în izolare pentru 14 zile și să îi fac testul băiatului nostru care locuiește cu noi. El a ieșit cu un rezultat pozitiv, neavând vreun simptom, decât îl deranja gâtul, dar nu febră'.

A făcut și Alexia testul, deși nu locuia cu noi'

N-am apucat să se împlinească cele 7 zile ca să fac un nou test, și mi-am dat seama că dintr-odată nu simt mirosul de la usturoi, ceea ce e ciudat. Am zis că poate e în capul meu și am început să testez tot felul de parfumuri puternice din casă și mi-am dat seama că nu simt nimic. O senzație ciudată', a spus Andreea Esca, despre momentul în care și-a dat seama că este infectată.

Andreea Esca lipsește de o săptămână de la Știrile PRO TV. Cristian Tudor Popescu: „Dacă se confirmă că Andreea Esca este bolnavă, îi sugerez să dea un comunicat”

Am gustat diverse lucruri și nu aveam gust. Nu simțeam nimic. Mi-am dat seama că între timp am devenit purtătoare a acestui virus.

Am avut un rezultat pozitiv și eu. Aveam o amigdalită, dar nu m-am speriat pentru că fac foarte des roșu în gât, nu m-am panicat, nu m-a dus gândul către COVID. Când mi-am pierdut gustul și mirosul mi-am dat seama că despre asta e vorba', a mai spus ea.

Perioada de spitalizare:

„M-am dus și eu în spital, la Victor Babeș, problema cea mai mare a fost că în cazul soțului meu lucrurile s-au întâmplat mult mai grav, iar pentru mine a fost o surpriză. Avem în minte că până la urmă forma gravă o fac doar cei care au boli cronice sau boli anterioare, sunt supraponderali sau altceva. Ei bine, iată că soțul meu, care este un bărbat de 50 de ani, fără niciun fel de boală cronică, un om care nu fumează, face sport, duce o viață foarte ordonată, nu face niciun fel de exces, iată că a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei.

Și m-am trezit, pentru că eram încă acasă, în momentul în care fiul meu mi-a dat telefon într-o dimineață și mi-a spus: mama, să știi că pe tata l-au dus la terapie intensivă. Adică plămânii lui au fost extrem de afectați într-un timp extrem de scurt.

Organismul a reacționat violent într-un timp extrem de scurt și foarte repede a ajuns la terapie intensivă, unde a stat foarte multe zile, unde a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. A ajuns dintr-un om extrem de puternic și de sănătos, îmi spunea, atât cât mai putea să vorbească, până când a avut acea mască, practic nu mai ai cum să vorbești, dar atâta timp cât a putut să vorbească și să comunicăm, îmi spunea tot timpul nu mai pot, nu mai pot, este groaznic, cred că așa arată iadul. Nu mai pot.

Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Habar nu avem. Nu cred că este legat de acea petrecere, pentru că până în ziua de astăzi nu mai este nimeni dintre cei care au fost acolo care să fi avut un rezultat pozitiv, pentru că foarte mulți, mai ales după ce au fost aceste discuții, s-au dus și și-au făcut testul și au ieșit negativ, deci nu cred că este vorba despre această petrecere. Ce cred că este important de știut este că putem lua oricare dintre noi, oriunde și oricând. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să fie recunoscător medicilor care în această perioadă se luptă cu această pandemie', a povestit Andreea Esca.

Mi-a scris un mesaj și mi-a zis că nu știe ce să facă și i s-a propus tratamentul cu plasmă. I-am zis da, spune da. A făcut foarte bine, a început să se îmbunătățească considerabil starea de sănătate.

Numai că și astăzi, când vorbesc acum, când am ajuns acasă, fiecare om cred că are limitele lui și vreau să le mulțumesc celor care m-au privit ca pe un om, un om care face greșeli, care poate să pățească orice lucru pe care îl poate păți oricine. Nu sunt Dumnezeu, nu sunt robot și probabil că asta e limita mea. Prioritar pentru mine era sănătatea familiei mele și să ne vedem trecuți de asta. Nu e nicio rușine, secret, doar că nu mă simțeam în stare să dau declarații și interviuri, după care ar fi urmat alte întrebări într-un moment în care eram preocupată să ne facem bine.

Mai este ceva, repet, fiecare om are o limită a lucrurilor pe care le poate duce. Eu atât am putut să duc, atât e limita decenței mele, îmi expun multe lucruri, dar am și eu o limită. Cred că de la spital și de înmormântare nu e nimic de spus.

Eu am fost la un etaj, Alex la altul, nu am luat legătura, înainte să plec am trecut pe la el și am rămas impresionată.

A pierdut 8 kilograme și plin de vânătăi peste tot de la branule și locuri în care a avut antibiotice. Este impresionant și este incredibil cât de repede poți să te transformi și cât de repede te poți deteriora de la acest nemernic de virus despre care știm puțin.

De unde au luat virusul Andreea Esca și familia ei?

Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Chiar am vorbit cu Alex, el fiind primul. Ne-am tot gândit, habar nu ave. Nu cred că e de la acea petrecere, nu mai e nimeni care să fi avut un rezultat pozitiv, pentru că mulți și-au făcut testul. Nu cred că e vorba despre această petrecere. E important de știut că putem lua fiecare dintre noi, oriunde și oricând. Noi ne-am protejat cât am putut de mult, am fost atenți la multe lucruri. Toți suntem oameni și toți putem face o abatere care să ne coste sănătatea.

De ce a fost Andreea Esca la petrecerea de pe plajă?

Pentru că a fost o petrecere în aer liber, pentru că au fost luate toate măsurile posibile și imposibile pentru a fi cât mai în siguranță. Nimic în interior, am purtat măști, eu și prietenele mele. Dar da, și noi ca și alții am avut momente acolo și în alte locuri în care am lăsat garda jos, ceea ce e rău, e foarte rău.

Autoritățile au reacționat: anchetă în cazul petrecerii private de la Olimp la care a participat și Andreea Esca

Cel mai important e acesta: nu e momentul să lăsăm garda jos. Și eu, ca un om oarecare, am avut reacția asta de nu mai poți, te-ai săturat, ai stat atât de mult în casă. Eu sunt sociabilă, mi-e îngrozitor de greu să nu pot să pup pe nimeni, să iau în brațe. Aceste mici neglijențe vă pot costa sănătatea, pe noi ne-au costat.

Soțul Andreei Esca rămâne în spital

Rezultatul tuturor a fost negativ. Eu sunt bine, Aris este bine, Alex mai e în spital, va dura această recuperare a plămânilor, obosește foarte tare imediat, nu a fost o zi să nu aibă nevoie de oxigen. Nu pot să spun decât că le suntem recunoscători medicilor de la Victor Babeș și cred că fiecare dintre noi ar trebui să fie recunoscător medicilor care se luptă cu această pandemie despre care încearcă să afle ce și cum.

Am senzația că s-a făcut o departajare a celor care cred în medici sau în Dumnezeu. E greșit să gândim așa. Când ești bolnav, ar trebui să ceri ajutorul medicilor, e profesia lor, iar atunci când ești bolnav sau când nu ești bolnav trebuie să îi mulțumești lui Dumenzeu pentru fiecare zi așa cum o trăiești. Cred că ar trebui să mulțumim în fiecare zi și să fim credincioși, dar când suntem bolnavi să apelăm la medici. Dacă ați sta o zi în spital, cazurile cu care au de-a face, cred că ați fi mai indulgenți cu medicii, voi între voi și cu viața.

Cum a schimbat-o experiența pe Andreea Esca

Eu am avut mereu această (…) nu știu dacă se numește capacitate extraordinară de a face lucruri, dar niciodată n-am judecat, n-am încercat să zic că eu aș fi făcut mai bine decât altcineva. Niciodată n-am subestimat un medic, poate și pentru că mama a fost asistentă și știu ce înseamnă să fii cadru medical, dar cred că această…am învățat mai multe despre oamenii de lângă mine.

Ce regreți?

Faptul că am lăsat și eu, ca și mulți alții garda jos în câteva momente și nu ar fi trebuit să fac asta. Știu că am făcut mai mult decât au făcut alții să mă protejez, dar deși știu că nu sunt perfectă ar fi trebuit să fac mai multe să ating perfecțiunea. Am lăsat garda jos prea devreme și nu trebuia.

Nu lăsați garda jos, e cel mai important în momentul acesta. Cu siguranță, virusul există, dar nu trebuie să lăsăm garda jos, să încercăm să ne ferim, să purtăm masca, să stăm la distanță, să avem încredere în medici șă să avem încredere în Dumnezeu', a spus Andreea Esca.

Andreea Esca a avut coronavirus. Primele declarații: „Da, am fost bolnavă de COVID-19, eu, soțul meu și băiatul'Andreea Esca a avut coronavirus. Primele declarații: „Da, am fost bolnavă de COVID-19, eu, soțul meu și băiatul'

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter