Îl mai ții minte pe Andrei Ciopec din serialul Triplusec, de la PRO TV? A renunțat la actorie și s-a călugărit

Publicat pe

Andrei Ciopec a intrat în atenția publicului în special după ce a participat la show-ul Cântă acum cu mine, în calitate de jurat, dar și după ce a jucat în serialul Triplusec. Actorul a renunțat însă la viața de mirean și s-a îndreptat spre cea monahală… S-a retras la mănăstire și s-a călugărit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Deși viața lui profesională era în ascensiune, Andrei Ciopec, devenit cunoscut publicului datorită rolului din serialul Triplusec, dar și ca urmare a participării ca jurat la emisiunea Cântă acum cu mine, unde a fost coleg cu Loredana, a luat decizia neașteptată de a trece la viața monahală, renunțând la actorie.

Andrei Ciopec nu este singurul actor care a luat această decizie, printre colegii de breaslă care au ales viața monahală numărându-se și Mihai Coadă, Dragoș Pâslaru și Ovidiu Cuncea.

Îl mai ții minte pe Andrei Ciopec din serialul Triplusec, de la PRO TV? A renunțat la actorie și s-a călugăritÎl mai ții minte pe Andrei Ciopec din serialul Triplusec, de la PRO TV? A renunțat la actorie și s-a călugărit

Andrei Ciopec, de la actorie la mănăstire…

Dacă în urmă cu câțiva ani Andrei Ciopec stârnea hohote de râs cu rolul memorabil din piesa „Din înțelepciunea lui Dorel”, un spectacol în care interpreta rolul unui mecanic auto părăsit de o actriță, acum viața actorului s-a schimbat cu 180 de grade.

În 2019, Andrei Ciopec a ales drumul călugăriei și nimeni nu a știut nimic despre el vreme de doi ani. Apoi, un coleg de breaslă, Andrei Dumitrescu, a publicat primele imagini și primele vești despre actorul devenit acum călugăr, pe care l-a găsit la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

'Alături de Fratele Andrei, fostul actor Andrei Ciopec. Mi-a fost dor de el. L-am căutat la Mănăstirea Sihăstria Putnei și l-am găsit. Ne știm de câțiva ani buni, datorită Părintelui Irineu Curtescu, când traversam amândoi o perioadă a vieții nu foarte frumoasă. Dumnealui mi l-a recomandat ca fiind Andrei Actorul'. A fost o adevărată binecuvântare plină de încărcare sufletească și duhovnicească toată experiența de la Sihăstria Putnei.

Așa cum l-am cunoscut pe Andrei, mereu gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul. Săptămâna aceasta s-au împlinit doi ani de când Andrei a plecat din lumea noastră, a mirenilor, și a ales lumea monahală, gândindu-se la noi toți și rugându-se pentru noi', a scris Andrei Dumitrescu, citat de publicația Botoșăneanul.

Citește și: Aida Economu din Profu a fost căsătorită și a divorțat. Ce spune despre un nou mariaj: „Am văzut vreo două rochii care m-ar convinge'/ EXCLUSIV

Citește și: Ce se întâmplă între Raluca Pastramă și Pepe, la două săptămâni după divorț: „Dacă înțelegi aceste lucruri…”

Citește și: Bianca Drăgușanu răspunde acuzațiilor grave făcute de Claudia Pătrășcanu: ‘Minte cu o nerușinare și un teatru…’

Citește și: Bianca Comănici de la Puterea Dragostei și-a făcut primul tatuaj. Ce semnificație are

Și-a dedicat viața lui Dumnezeu

Deși prima facultate absolvită nu a fost UNATC, ci Administrația în afaceri, Andrei Ciopec și-a urmat în cele din urmă visul. După ce a făcut cursuri de actorie în SUA, unde a jucat alături de Dolph Lundgren, Michael J. Wihte şi Scott Adkins, în 2011 a intrat la UNATC la clasa profesurului Florin Zamfirescu, iar după absolvire a jucat în mai multe scurtmetraje, în seriale, dar și în spectacole de televiziune, spoturi publicitare și pe sena teatrelor independente.

Indiferent însă de parcursul urmat, Andrei Ciopec a fost mereu călăuzit de prezența divină, iar în cele din urmă a ales să devină Fratele Andrei.

'Am fost mereu conştient de existenţa lui Dumnezeu, care m-a ajutat în momente critice din viaţă. M-a purtat viaţa în căutările mele şi pe la yoga, reiki, meditaţii transcedentale, dar cred că s-a întâmplat aşa doar ca să mă bucur acum mult mai mult că m-am născut în România şi că m-am născut creştin-ortodox. Nu sunt cel mai bun creştin, dar merg la Biserică de fiecare dată când am ocazia. Este o insulă frumoasă într-un ocean agitat. Contrar opiniei pe care o au mulţi, a fi actor nu implică neapărat o viaţă lipsită de reguli. Dar fiecare este cu drumul lui spre autocunoaştere şi fiecare are libertatea de a alege şi fiecare are Crucea lui.

Ceea ce mi se pare esenţial în actorie este ca, în timp, să ştii cu adevărat cine eşti. Cred că nu poţi şti cine eşti decât dacă te raportezi la Dumnezeu. Astfel poţi interpreta orice rol, te poţi îndepărta puţin de tine în creaţiile tale, ca mai apoi să ştii unde revii. Dacă tu nu ştii cine ești, unde te întorci?' spunea el pentru sursa citată.

Foto: Facebook, botosaneanul.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter