Actori cult

Publicat pe

Tim RothTim Roth

Englezul sus-numit se remarca prin faptul ca poate imita foarte usor accente americane, lucru pentru care este luat, de cele mai multe ori, drept american. Este prieten bun cu Gary Oldman cu care a lucrat la Teatrul din Londra. Debutul pe marile ecrane i-l datoreaza lui Tarantino, caruia a reusit sa ii smulga rolul lui Mr. Orange din „Reservoir Dogs, desi initial fusese propus pentru Mr.Blonde sau Mr. Pink. De aici au urmat numeroase productii remarcându-se in continuare in filmele lui Tarantino, „Pulp Fiction si „Four Rooms, dar si in „Gridlockd, Legenda del pianista sulloceano, „Planet of the Apes, „Silver City si „Dark Water. Prefera rolurile de baieti rai motivând ca nu are ceea ce Hollywoodul numeste „o figura de erou. Plus ca rolurile negative sunt cele cu adevarat distractive.


Edward Norton

Edward Norton

Au trecut 8 ani cu noroc de când „Fight Club si „American History X l-au propulsat in prima linie a actorilor inteligenti, rafinati si sexy. Se considera un tip destul de bine care face actorie si refuza sa-si „accepte statutul de vedeta. Are 38 de ani, vreo 20 de roluri bune ca actor si e fericit ca munceste ca pro-ducator, regizor si scenarist. Vremurile in care se iubea cu Courtney Love si presta la chitara in turneele Hole au apus demult. Drew Barrymore si Salma Hayek s-au bucurat ca l-au avut ca barbat, fanii s-au intristat ca n-a ramas cu cea din urma. S-a ales anul acesta cu 3 vertebre rupte in timpul fil–ma-rilor la „The Painted Veil si cu un numar neasteptat de admiratoare dupa „The Illusionist si dupa ce-a recunoscut cu modestie ca vorbeste fluent japoneza.

Christian Bale

Christian Bale

Pare ca locuieste in personajele pe care le interpreteaza si pentru care slabeste („The Machinist), se ingrasa („Batman Begins), adapteaza orice tip de accent si reuseste sa se transforme radical. Anul 2007 a fost destul de prolific, aducându-l pe marile ecrane in „Rescue Dawn, „The Prestige si „3:10 to Yuma, proiectele favorite ale sotiei sale, Sandra Blazic, care ii este alaturi de 7 ani (si cu care are o fetita de 2 ani, Emmaline). Popularitatea sa pe internet i-a determinat pe cei de la Entertainment Weekly sa-l introduca, in editia aniversara, in randul celor mai populare 8 figuri cult ale ultimilor zece ani.

Desi nu sunt nici cei mai frumosi, nici cei mai talentati, au un magnetism care a generat in jurul lor fani inraiti. Nu le e frica de nimic, cu atat mai putin de stereotipii care, in interpretarea lor, sunt propulsate la rang de trademark. Acestia sunt actorii cult. Intamplarea face ca ei sa fie, deopotriva, cool si culti.

James DeanJames Dean

Trei lungmetraje de succes si un accident tragic l-au intiparit in memoria tuturor pe cel care a ramas un „cult icon de peste 50 de ani. James Dean a murit la 24 de ani, lasând in urma vreo 30 de roluri de televiziune, despre care nu mai vorbeste nimeni, caci imaginea lui e definitiv asimilata personajului Jim Stark din filmul „Rebel fara cauza. Comportamentul sau antisocial a fost pus pe seama pierderii mamei (rapusa de cancer in 1940), singura femeie despre care spunea ca l-a inteles cu adevarat. Ce-a mai ramas in urma celui mai faimos si iubit blond de la Hollywood? Sute de mentiuni in cantece, filme, spectacole, afise, vânzari de aproximativ 5 milioane de dolari anual, eterna fascinatie si un monument simplu, in Park Cemetery, Indiana, având ca epitaf citatul sau preferat din „Micul Print – „Ceea ce este esential, e ascuns privirii.

Benicio Del Toro
Benicio Del Toro

Portoricanul carismatic, cu privirea exagerat de adormita, ca o reminiscenta amplificata a lui Jemes Dean sau Marlon Brando este considerat, in gluma, versiunea latina a lui Brad Pitt. Joaca in filme cu gangsteri, de cele mai multe ori interpretând roluri negative. |nceputul ascensiunii sale actoricesti vine odata cu „The Usual Suspects, unde are un rol minor de gangster, iar sase ani mai târziu obtine un Oscar pentru rolul unui politist corupt din filmul „Traffic. De obicei, isi ia rolurile mai mult decât in serios, pentru veridicitatea interpretarii arzându-se cu tigara in mod repetat intr-o scena din „Fear and Loathing In Las Vegas, secventa care, de altfel, nici nu a fost montata in versiunea finala, si s-a ingrasat cu 20 de kg pentru acelasi film.

Samuel L. JacksonSamuel L. Kackson

„Pulp Fiction il face pe Samuel L. Jackson ceea ce stim noi ca este acum, un actor de clasa, dar folosit in special pentru modul lui de a vorbi, nu nea-parat frumos. Probabil acest „talent este rezultatul combinatiei dintre accentul de Tennessee, unde s-a nascut, si faptul ca a lucrat cu foarte multi rapperi in numeroase productii ale acestora. Este un actor care s-a „copt târziu, in „Pulp Fiction (avea varsta de 46 de ani), lucru care l-a facut parca sa se grabeasca si sa recupereze tot timpul in care a fost un actor obscur, in momentul de fata participând anual, in medie la 2 sau 3 productii. Are o slabiciune pentru culoarea violet: de remarcat hainele violet din „Umbrakable, palaria violet din „Changing Lanes, sabia laser violet ca Master Windu in „Star Wars si chitara Gibson violet din „Black Snake Moan..

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter