Dallas - Cowboy, petrol si intrigi

Publicat pe
Intr-un interviu recent, Linda Gray a spus ca personajul ei, Sue Ellen, a fost prima nevasta disperata (comparand popularitatea de care se bucura acum „Desperate Housewives cu cea a serialului care a facut-o celebra).

Larry HagmanCu ce a venit „Dallas in plus fata de pleiada de seriale existente la acea vreme? Cu intrigi mai complexe si cu povesti ceva mai credibile, ar raspunde un fan al fenomenului. In plus, spre deosebire de alte productii, gen „The Young and The Restless, „The Guiding Light sau „The Bold and The Beautiful, filmarile de exterior aveau loc chiar sub cerul liber si nu se facea apel la decoruri. Mai mult, ferma clanului Ewing, cu casa cu tot, era o ferma in toata regula; David Jacobs, creatorul serialului, chiar a insistat sa i se pastreze numele original, Southfork. Si zgarie-norii care apareau pe generic „faceau parte din panorama orasului Dallas.

Tot la capitolul credibilitate punctam si talentul actorilor, cativa dintre ei fiind adevarati veterani ai marelui (Barbara Bel Geddes, alias Miss Ellie) si al micului ecran (Larry Hagman, alias J.R.). Dar si cei tineri in bransa, precum Patrick Duffy sau Victoria Principal, faceau fata decent provocarii rolurilor. Intreaga distributie primea din start un punct in plus la capitolul accent sudist, mai toti fiind originari din statele din partea de sud a Americii. Dincolo de luxul si decadenta anilor ‘80, care deborda din fiecare cadru, punctul forte al serialului a fost intotdeauna scenariul. Actiunea era alerta, scenele de dragoste de tipul „Romeo si Julieta alternau cu cele in stil „Bonanza. Cu „Dallas aveai parte nu doar de pupaturi: in functie de episod, puteai simti si un parfum de western, ceva suspans si de multe ori replicile personajelor, mult prea bine scrise ca serialul sa fie redus la statutul de soap-opera, iti ramaneau zile in sir in minte. Suspansul nu rivaliza cu cel din clasicele politiste, era mult mai cumpatat, iar echipa de productie facea uz maxim de el in preajma finalurilor de sezon.

Cel putin in SUA, acestea coincideau intotdeauna cu inceputul lui iunie, urmand o lunga pauza de vara pana urma sa afli cine l-a impuscat pe J.R., daca acesta mai traieste, daca Pamela a pierdut copilul, ce cauta Bobby la dus si asa mai departe. Din pacate, episodul in care Pamela se trezeste si il gaseste pe Bobby in baie, facand dus – dupa un sezon intreg in care am fost lasati sa credem ca Bobby a murit, pentru ca apoi, totul sa fie pus sub semnul unui vis (al naibii de lung) al Pamelei „a zguduit destul de tare serialul la capitolul credibilitate. Fanii, vazand ca serialul lor preferat o ia pe aratura, s-au imputinat vizibil, iar audientele au inceput sa fie din ce in ce mai scazute, mai cu seama ca, o parte dintre actorii principali fie murisera (Jim Davis, alias Jock), fie se confruntau cu grave probleme de sanatate (Barbara Bel Geddes), fie isi abandonasera rolurile din plictiseala sau in schimbul unor oferte mai bune care nu s-au materializat niciodata (Patrick Duffy, alias Bobby). La sfarsitul celui de-al 13-lea sezon, in 1991, producatorii au decis sa puna punct serialului. Asta nu i-a impiedicat insa pe actorii din rolurile principale sa se bucure pe veci de statutul de legende.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter