Horia Brenciu - La primul album

Publicat pe
Horia Brenciu„Oriunde voi fi chemat, voi canta alaturi de HB orchestra. Am facut asta atatia ani si n-o sa ma opresc chiar acum! O sa-mi respect publicul asa cum am facut in ultimii 15 ani.


Ce stil au piesele si in ce limba sunt? Le canti pe toate singur sau ai si parteneri?

Single-ul, prima piesa pe care o voi lansa de pe album, este un funk nebun. Cristi l-a compus dupa calapodul meu! Stilul predominant al discului este funk-soul cu influente clubbin. Pentru unii cititori poate cuvintele astea nu inseamna mare lucru, dar, dupa ce vor auzi piesele, povestea se va schimba! In albumul asta ma distrez, dansez, sus-pin, rad si traiesc muzical fiecare nota, asa cum am facut-o pana la 35 de ani, in fiecare zi. Am 2 duete pe disc. La primul, il am ca partener pe Kamara de la Alb Negru, iar la al doilea, cant alaturi de Cristi Cretu. Majoritatea pieselor sunt in romana, iar restul in limba lui Sinatra.

Stiu ca ai mai incercat si anul trecut sa-ti lansezi un single dar… n-a prea iesit. De ce?
In fiecare an am avut un single de lansat, dar niciodata un album intreg. Cunosc artisti care s-au bazat doar pe succesul unei melodii, uitand parca de faptul ca apetitul publicului trebuie satisfacut cu o strategie mult mai densa si cu mai multe hituri, evident, de calitate. Scopul final al unui album este un spectacol. Pentru lucrul acesta iti trebuie mai mult decat una sau doua piese muzicale.

Cam cat ai muncit pentru acest album? Care au fost etapele?

Cristi a inceput sa compuna in august, iar in octombrie, piesele erau gata. Au urmat versurile si mai apoi, am inceput sa pun vocea. Din pacate, spectacolele din Bucuresti si in special din tara, nu prea mi-au dat voie sa inregistrez. Eram plecat cu orchestra 3-4 zile pe saptamana si cand ne intorceam, abia ajungeam pe la studio. Deh, viata de artist…

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter