Ioana Basescu - Are companie de rasa

Publicat pe

Ioana Basescu – Are companie de rasa

Ioana Basescu – Are companie de rasa

Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui, este o femeie discreta si foarte placuta. Nu face prea mult caz de pozitia ei si da impresia unui om modest si echilibrat. Am intrebat-o cine o ajuta sa fie astfel si mi-a raspuns ca pe de o parte familia, pe de alta, animalele ei de companie. Se pare ca este o mare iubitoare de necuvantatoare si mai nou, are niste prieteni care latra, dar nu musca. Pentru ei a angajat dresor, a invatat cum se ingrijesc astfel de exemplare.

Ce rase sunt acestea?

Ambele sunt japoneze si poate iti amintesti de filmul 'Draga Hachi in care un caine din aceasta rasa isi conducea stapanul la gara in fiecare zi. Stapanul a murit si cainele a continuat sa-l astepte inca 9 ani! Japonezii au fost foarte impresionati de aceasta poveste si i-au ridicat chiar un monument. I se mai spune 'cainele samurai. Aceasta rasa are, se pare, calitatile pe care le poti intalni numai la un luptator de sumo.

Ce fel de animale ai mai avut?

Acasa la mama am avut un boxer – Dick – pe care ni l-a adus tata din targ si o Akita Inu, mama cateilor nostri. Dick a fost un catel foarte important pentru noi. In acest moment, la noi acasa mai exista doua acvarii si un papagal din rasa Iako al carui nume este Roco.

Stiai ca… exista pasari care pot vorbi?

Te ajuta acesti 'prieteni in momentele grele?

Cred ca da.

Ioana Basescu – Are companie de rasa

Ioana Basescu – Are companie de rasa

Este inconjurata de animale de companie, de la pesti pana la papagali. Acum are si trei caini dintr-o rasa exotica, despre care se spune ca au calitatile unui luptator de sumo, care nu da niciodata inapoi.

Sunt mai buni prieteni decat oamenii?

Greu de spus… Depinde. Te-ai gandit vreodata ce ar face un caine daca ar avea posibilitatea de a-si alege stapanul? Si prietenii ne dezamagesc in masura in care spunem prea des si oricui 'prieten. Oamenii uita in general foarte repede de unde au plecat si ceea ce este cu adevarat important, cainele te urmeaza daca ii dai hrana. Dar daca ar avea de ales, ar mai face-o? Imi place sa cred ca da…

Multe din vedetele internationale cheltuiesc foarte multi bani pe animalele lor de companie. Esti de acord cu asta?

Sunt de acord cu a ingriji un animal, a-i oferi dragoste, hrana, nu sunt de acord cu a exagera.

Tu pari a fi un om echilibrat. Cum stau lucrurile de fapt?

Imi place sa cred ca sunt un om echilibrat. Sigur, sunt un om normal: trist sau vesel dupa caz, dar intotdeauna optimist. Am avut norocul sa traiesc intr-o familie extrem de echilibrata si sa invat ca orice s-ar intampla, echilibrul ti-l gasesti tot acasa.

Ce te face sa te indoiesti?

Putine lucruri. Am invatat de-a lungul timpului ca functia nu conteaza, ci calitatea umana a fiecaruia. Iau oamenii asa cum sunt, nu astept prea multe si atunci ceea ce fac ei nu ma dezechilibreaza, ma poate doar, in cel mai rau caz, dezamagi. Ma dor lucrurile nedrepte, fatarnicia, minciunile. Mi-e teama de lucrurile pe care nu le pot controla sau intelege. Ma bucur si plang la fel ca oricine.

De Cristina Stanciulescu; Fotografii: Mihaela Agarici.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter