Mihai Gainusa - La Gainusa de munte

Publicat pe
Eva i-a insotit aproape de fiecare data la Cheia, a crescut pe masura ce se inalta pensiunea, asa incat „Gainusa de munte e intr-un fel casuta Evei.

gainusa de munte Cheia a fost alegerea fireasca, intrucat Mihai a copilarit in zona, cunoscand aceste locuri ca in palma. Orasul sau de suflet ramane totusi Sibiul, insa „nu mai am nicio legatura cu acest oras. Deocamdata nu am facut nimic aici, dar cine stie… Intr-una din zile, cand se plimba impreuna cu Ioana, au aflat ca exista un teren de vanzare. „Am venit si am vazut aceasta poiana. Nu era nicio constructie prin apropiere, doar padure oriunde intorceai privirea, iar locul li s-a parut de la bun inceput incredibil. Era in urma cu trei ani, insa Mihai a cautat din priviri si confirmarea sotiei. Doar ea este cea care stie amanuntele. „Eu sunt administratorul, subliniaza Ioana pentru a nu lasa loc de niciun dubiu. Terenul s-a dovedit destul de ieftin, inca nu explodasera preturile si a fost „cred ca singura noastra mare inves-titie imobiliara. Data viitoare n-o sa mai fie.

gainusa de munteSi asta deoarece s-au descurcat greu, cel putin la inceput, poate si pentru faptul ca au incercat sa se foloseasca de limba romana, Mihai fiind ziarist, iar Ioana filolog, cand mult mai potrivit ar fi fost sa apeleze la limbajul matematic. „Am avut dificultati de la inceput pana la sfarsit si nu s-au terminat, marturiseste Gainusa. Asa incat stabilirea numelui pensiunii pare sa fi fost cea mai usoara misiune. „Prima data am vrut sa avem o casuta. Dupa aceea am zis sa facem o pensiune. Apoi am hotarat sa construim aceasta pensiune cu fonduri Sapard. Si de aici… in ultimii doi ani au trebuit sa faca fata numeroaselor verificari. Numele Gainusa nu a contat. Dimpotriva. Dosarul lor a fost analizat asa cum se procedeaza in mod obisnuit. Fara nicio exceptie, familia Gainusa nu a avut parte de un tratament „preferential. „Au stat si au verificat intregul dosar, fila cu fila. Printre atatea peripetii, Mihai vede insa si jumatatea plina a paharului, pensiunea fiind printre putinele din Cheia la standarde europene. „Avem tot ceea ce e obligatoriu. Avem si ceea ce nu e obligatoriu. Nu le e teama de concurenta, intrucat „Gainusa de munte asteapta un anumit tip de turisti si este destul de selectiva. Nici vorba de cei care coboara din trenurile care circula pe Valea Prahovei si urca pe munte in pantofi de strada. De altfel, la Cheia nu ajunge trenul. „Pensiunea nu e deschisa tuturor. Se vor face rezervari pe site (www.gainusademunte.ro) si sper sa vina si straini. Asa, locul s-ar putea transforma intr-un business, pana in prezent nefiind decat o bataie de cap continua.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter