Simona Rosato - Dezvaluie reteta unui brand de succes

Publicat pe

Am vorbit cu creatoarea brandului de bijuterii Rosato despre afaceri, familie, pasiune, creativitate, culoare si, nu in ultimul rand, responsabilitate sociala. Afla reteta de succes a brandului pe care Simona Rosato l-a creat impreuna cu sotul ei, Riccardo.

Simona RosatoLa 18 ani, cand multe fete sunt total indecise in privinta carierei lor, ati hotarat sa va angajati in domeniul bijuteriilor. Cum a inceput povestea dumneavostra de succes?
A fost greu la inceput, pentru ca eram foarte tanara si trebuia sa calatoresc mult in interes de serviciu, dar am invatat multe de la toate conferintele si intalnirile de afaceri la care am participat, dar si pentru ca am stabilit legaturi cu diferiti clienti din industrie. La 21 de ani, am fost cooptata intr-o alta companie, pe care, dupa ani de zile de munca alaturi de sotul meu, Riccardo, am transformat-o din temelii si am adus-o la 25 de milioane de euro cifra de afaceri. Asta se intampla in 2001, cand am decis impreuna ca e momentul sa avem propria noastra companie. Atunci am cumparat doua companii din Arezzo, una specializata in fabricarea de vase emailate, iar cealalta in accesorii (cercei, bratari etc). Surpriza noastra a fost ca, dupa plecarea din compania in care lucrasem timp de 10 ani pentru a incepe propriul nostru business, 23 dintre angajatii de acolo ne-au urmat, fara sa stie ce aveam noi in plan. Loialitatea lor ne-a miscat si mi-a intarit increderea pe care o aveam in mine, in visul meu si in importanta unei echipe.

Care sunt valorile pe care le promoveaza brandul Rosato?
As spune inovatie, grija pentru client, energie, creativitate, culoare, prietenie, versatilitate si responsabilitate sociala. La noi in companie reciclam 100% gunoiul de la birou (hartie folosita, toner, plastic etc), nimic din ce facem in fabricarea bijuteriilor nu este imoral (nu folosim „diamante de conflict), garantam angajatilor un mediu de lucru etic si respectuos. Rosato Jewellery este primul brand italian de bijuterii care a obtinut Certificatul SA 8000. Standardul pentru responsabilitate sociala pentru gestionarea conditiilor etice la locul de munca in concordanta cu principiile de baza ale drepturilor omului.

In cate tari si in cate magazine se vand produsele Rosato?
Prima si cea mai importanta piata a noastra este Italia, desigur, acolo unde avem trei boutique-uri (la Milano, Florenta si Roma) si unde sunt distribuite bijuteriile noastre in peste 600 de magazine. Dar ne aflam acum in Romania, Bulgaria, Spania, Portugalia, Grecia, Austria, Emiratele Arabe Unite, Rusia si India. Anul acesta, planuim sa ajungem si in Marea Britanie sau Franta.
 

„Demi Moore si Elizabeth Hurley sunt inteligente, ironice, nu doar frumoase. Sunt femei admirate pentru personalitatea lor puternica si ideile nonconformiste.

Liz HurleyLucrati impreuna cu sotul dvs. de mai multi ani, inca de cand nu aveati propria companie. Cum va impartiti responsabilitatile in afaceri?
Ei bine, incercam sa le impartim in mod egal, tot asa cum facem si in familie. El este sotul si colegul, prietenul si sfatuitorul meu si sper ca si eu sa fiu acelasi lucru pentru el.

Bijuteriile Rosato sunt pline de culoare. La fel de plina de culoare este si viata dvs.?
Foarte colorata, in toate nuantele. Sunt foarte norocoasa sa am o viata atat de plina: de emotii, lucruri de facut, probleme de rezolvat, oameni de intalnit, locuri de vizitat. Fiecare experienta este o culoare. Culoarea este prima si cea mai minunata inspiratie a mea. Acesta este motivul pentru care am creat aceste bijuterii minunate si colorate.

Aveti doi copii. Cum reusiti sa va faceti timp pentru ei?
Cel mai important angajament al meu este sa incerc sa fiu prezenta ca mama pentru copiii mei, sa-i ajut sa-si faca temele, sa petrecem serile impreuna. |mi place sa cred ca ei simt ca le sunt mereu alaturi, pentru orice problema. Pentru mine nu este usor, daca tinem cont de faptul ca trebuie sa calatoresc mult in toata lumea. Dar ma straduiesc cat pot de mult.

Cum ii pregatiti astfel incat cand vor fi mari sa respecte valorile Rosato si sa duca brandul mai departe?
Sunt mama, nu sefa lor. Nu vreau decat ca ei sa fie fericiti si onesti, sa-si urmeze pasiunile si dorintele si sa se straduiasca sa-si realizeze visurile.

 

Demi Moore

Fata care va ajuta in casa este o romanca din Timisoara. Ce stiti despre femeile din Romania? Cum vi se pare ca abordeaza ele moda?

Silvia locuieste cu noi si ma ajuta nu numai in gospodarie. E minunata cu copiii mei, pe care ii iubeste si care o iubesc la randul lor. E o prietena buna si de aceea sunt fericita si ma consider un om norocos. Avand un exemplu atat de bun in preajma, am numai cuvinte de lauda la adresa femeilor din Romania, ele fiind din punctul meu de vedere la fel de bune ca Silvia.

Cum a fost colaborarea cu vedetele-imagine Rosato, Demi Moore si Elizabeth Hurley? Le cunoasteti personal?
Colaborarea a fost minunata in ambele cazuri. Demi Moore si Elizabeth Hurley sunt doua persoane serioase, profesioniste, dar si prietenoase. A fost o placere sa lucram cu ele. Dorinta mea dintotdeauna a fost sa cream o alianta puternica cu femeile si, de aceea, prima alegere a fost Demi Moore, apoi Elizabeth Hurley. Ele sunt inteligente, ironice, nu doar frumoase. Sunt femei admirate pentru personalitatea lor puternica si ideile nonconformiste.

Care sunt vedetele care poarta Rosato fara sa fie neaparat „ambasadori ai brandului?
Multe celebritati au ales bijuteriile Rosato pentru show-urile sau evenimentele lor: Simona Ventura, Barbara DUrso, Federica Panicucci, Filippa Lagerback, Giorgia Palmas, Justin Mattera, Ramona Badescu, Elisabeta Gregoracci, Valeria Marini.

Luana Danet, Claudia Cosma, Fotografii ROSATO
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter