Viva! 10 ani - Fotografii care au facut istorie - Mihaela

Publicat pe

La 5 ani de la aparitia nud pe coperta VIVA! in 2001, Mihaela a acceptat in luna mai a anului 2006 sa repete experienta. Iata cum s-a intamplat si, mai ales, cum s-a nascut ideea de a-i propune acest exercitiu de indrazneala.

Ideea a aparut asa: eram in Statele Unite. Ma acomodasem destul de greu cu fusul orar, diminetile fiind pentru mine un adevarat cosmar. Faceam eforturi sa ma obisnuiesc (era, cred, prima mea plecare peste ocean) si reuseam mai ales cu ajutorul ziarelor. Cu New York Times in special, un ziar cu zeci de pagini, sectiuni, cu sute si mii de informatii, un ziar extraordinar. Imi placea mult si tin minte ca abia asteptam duminica pentru a rasfoi suplimentul ziarului dedicat Hollywoodului. Cand l-am avut in fata, privirea mi-a cazut pe o serie de fotografii senzationale, cu actorii nominalizati la Oscar.

Mihaela Radulescu Mihaela Radulescu

Rasfoind, mi-a atras atentia o imagine cu Charlize Theron goala. Avea o senzualitate neobisnuita. Corpul ii era acoperit cu o pudra aurie si parea ireala. Si, brusc, gandul m-a dus la Mihaela Radulescu. Si ea putea arata asa. Ba chiar mai bine! Si noi puteam face asta. Ba chiar mai mult decat atat. Nu doar o fotografie, ci un intreg pictorial. Indata ce m-am intors acasa, am sunat-o pe Mihaela si i-am spus ce doream sa facem. A acceptat. Ne-am dus, peste cateva zile, in studioul lui Marius Baragan, impreuna cu Alexandru Abagiu, cel care avea sa realizeze machiajul.

Ceea ce mi s-a parut uimitor (nu stiu de ce aveam o alta asteptare – probabil ca in mintea mea Mihaela era o dezinhibata, o nonconformista) a fost ca ne-a rugat sa iesim din studio atunci cand se vor face fotografiile. Se rusina! A ascultat, invelita intr-un cearceaf, indicatiile „regizorale, apoi ne-a invitat… sa iesim. Rezultatul l-am vazut mai tarziu, pe ecranul computerului, alegand impreuna cu ea variantele finale. Intr-unul dintre cadre, Mihaela trebuia sa pozeze imbracata cu o camasa barbateasca pe care o rugasem s-o aduca. Era, bineinteles, a lui Elan care, fara sa stim, in seara aceea avea sa mearga la o intalnire importanta planuind sa se imbrace, culmea! … cu exact acea camasa. De unde stiu? Pentru ca a sunat-o pe Mihaela si i-a spus asta cu naduf. Vedeta s-a scuzat si lucrurile au intrat in normal. Sedinta foto a durat toata ziua.

Dupa publicarea acestor fotografii, am primit cele mai multe mesaje din partea cititorilor pana la acea vreme. Imaginile au socat prin senzualitate, prin indrazneala si, in acelasi timp, prin discretie. Nici Charlize Theron nu iesise asa, ar fi putut fi invidioasa, credeti-ne. Si pentru ca Mihaela s-a dezbracat, am platit. Mai exact am donat o suma pentru Asociatia Hipoacuzicilor din Romania, cu care s-au putut cumpara cateva aparate auditive. Am fost fericiti sa ajutam acolo unde a fost nevoie, beneficiind de cele mai frumoase fotografii pe care le puteam avea. A fost o experienta minunata si, cu toate ca mai realizasem pana atunci sedinte foto cu Mihaela, nu mi-am imaginat ca ea poate fi pudica. Nu-mi dau seama daca i-am facut acum un compliment sau nu, dar acesta este adevarul. Si mai trebuie sa va spun ceva: cat este Mihaela de vulcanica in viata de zi, cat este ea de impetuoasa si uneori vijelioasa, atat este de cuminte si ascultatoare atunci cand se afla pe set. Nu am avut conflicte si am ramas, ca intotdeauna, cu zambetul pe buze la finalul colaborarii noastre.

OCTOMBRIE 2001. Sedinta de sumar. Principalul subiect: coperta primului numar din noiembrie. Decidem – Mihaela Radulescu. GOALA! Apoi a inceput o adevarata nebunie… Caci drumul de la ideea noastra pana la acceptul Mihaelei si, mai ales, pana la realizarea efectiva a imaginii, nu poate fi descris decat asa: o nebunie. Una din multele frumoase nebunii realizate de VIVA! in cei zece ani de viata ai sai… Nu cred ca e nevoie sa va povestesc despre orele lungi de negociere sau despre felul in care diva a stabilit fiecare detaliu al unei astfel de aparitii, vi le imaginati si singuri. Dar stiu sigur ca nici macar celor mai inversunati critici ai ei nu le-ar veni a crede ca neinfricata, dezinhibata, impetuoasa, razboinica, leoaica Radulescu… s-a rusinat taman in momentul-cheie al pozei de coperta! Imaginea aceea, in care parea ca arata totul fara sa arate, de fapt, decat conturul unui trup perfect, i s-a parut prea mult, prea altfel, prea intima, ca si cand toti cei care ar fi privit-o ar fi avut acces direct la sufletul ei. A fost nevoie sa treaca ore lungi (vreo cinci!) pana cand a gasit resursele sa mearga mai departe, dar cred ca-i printre putinele ocazii cand nici unuia dintre membrii echipei nu i-a trecut prin cap sa protesteze. Intelegand ca imaginea neinfricatei, dezinhibatei, impetuoasei, razboinicei, leoaicei Radulescu e doar un scut menit sa ascunda temerile adevaratei Mihaela.

Ada Teslaru/ Fotograf Cosmin Bumbut
 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter