Care sunt primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2022. Moldova e pe listă

Publicat pe

Care sunt primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2022. Dintre cele 17 țări care au participat în prima semifinală de la Eurovision doar 10 s-au calificat în marea finală. Iată care sunt acestea și când va avea loc finala Eurovision 2022!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Italia a câștigat Eurovision 2021 cu trupa Maneskin, iar acum concursul se organizează anul acesta în Italia. Fiecare țară și-a ales concurentul care va merge la Torino, iar prima semifinală a concursului a avut loc marți, 10 mai, de la ora 22.00, la TVR 1. 17 țări au participat în prima semifinală și acestea sunt sunt Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

Care sunt primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2022. Moldova e pe listăCare sunt primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2022. Moldova e pe listă

Dintre cele 17 țări, doar 10 s-au calificat în finala. Iată care sunt primele țări calificate în finala Eurovision 2022!

Citește și: Cine e Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016 din Ucraina, care s-a refugiat în România.A luat premiul cu o piesă despre război

Citește și: Unde se va ține Eurovision 2022. Anunțul oficial al organizatorilor din Italia

Citește și: Drama trăită de Cerasela de la Insula Iubirii: „Mama și tata nu m-au vrut'

Citește și: Cum au reacționat Rareș și Bogdan de la Insula Iubirii, după ce și-au văzut iubitele sărutându-se între ele: „O pot numi…’ 

Care sunt primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2022

Marți seara, 10 mai, a avut loc prima semifinală Eurovision 2022. 17 țări s-au pregătit mult pentru a pune în scenă numărul lor și de a oferi un spectacol de zile mari. După ce votul publicului a decis, cele 10 țări care vor păși în finala de sâmbătă, 14 mai, au fost, în ordine aleatorie: Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova și Olanda (Țările de Jos). 

Totodată, casele de pariuri internaționale au anunțat deja de ceva vreme că favorita publicului anul acesta este Ucraina, ținând cont de piesa cu care au intrat în concurs, dar și de situația dificilă din țară.

Când are loc marea finală Eurovision 2022

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2022 va avea loc pe 12 mai, atunci când și WRS, reprezentatul României va intra în concurs, cu numărul 13. Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda vor fi țările care vor lupta pentru a câștiga un loc în finală.

Însă, marea finală de la Eurovision 2022 va avea loc în data de 14 mai, atunci când publicul va putea decide cine este marele câștigător.

Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia, ce fac parte din grupul „Big 5', care reprezintă statele care au contribuit cel mai mult financiar în vederea organizării competiției de la Torino, au reprezentanții calificați direct în finală. 

sursă foto- Captură de ecran

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter