Ce a făcut Regina Elisabeta de ziua Prințului Philip. Azi ar fi împlinit 100 de ani

Publicat pe

Anul acesta, Regina Elisabeta și Prințul Philip ar fi aniversat 74 de ani de căsnicie. Din păcate, soțul suveranei Marii Britanii a încetat din viață cu două luni în urmă. Pe 10 iunie ar fi împlinit 100 de ani, iar Elisabeta a II-a a marcat momentul printr-un gest comemorativ emoționant.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Astăzi ar fi trebuit să fie sărbătoare mare în Familia Regală britanică… din păcate, doar două luni l-au despărțit pe Prințul Philip de centenar. Ducele de Edinburgh a încetat din viață pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Anul acesta în luna noiembrie cuplul regal ar fi împlinit 74 de ani de căsătorie, un record aproape imposibil de egalat. Astăzi, de ziua Prințului Philip, Regina Marii britanii a marcat momentul într-un mod emoționant.

Ce a făcut Regina Elisabeta de ziua Prințului Philip. Azi ar fi împlinit 100 de aniCe a făcut Regina Elisabeta de ziua Prințului Philip. Azi ar fi împlinit 100 de ani

Cum a comemorat Regina Elisabeta a II-a ziua de naștere a Prințului Philip

După ce, anul trecut, suverana și soțul ei au aniversat 73 de ani de căsnicie în solitudine, din cauza pandemiei, anul acesta evenimentul se va transforma într-o comemorare, la fel, de altfel, ca și ziua de naștere a Prințului consort… Pe 10 iunie, Ducele de Edinburgh ar fi împlinit 100 de ani, iar Regina Elisabeta a II-a a ales să marcheze momentul într-un mod emoționant. Suverana a sădit un trandafir de culoare roz, ce a primit numele soțului ei, în grădina Castelului Windsor – locul unde a încetat din viață -, în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani.

Citește și: Detalii neștiute despre Regina Elisabeta. Care este numele său întreg

Citește și: Prințul Harry, adevărul despre relația cu Regina Elisabeta și Prințul Charles, după ce a părăsit Familia Regală: „Am fost dezamăgit”

Citește și: Cum a rezistat căsnicia de 73 de ani dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. El a renunțat la naţionalitate, la nume şi la religie

Citește și: Simona Halep a fost cerută în căsătorie de Toni Iuruc. Cum arată inelul de logodnă

Citește și: Primele detalii despre botezul lui Josephine, fetița cuplului Gina Pistol – Smiley.

„A fost o încântare să-i dăruiesc Majestăţii sale Regina trandafirul ‘Ducele de Edinburgh, pentru a marca ceea ce ar fi fost aniversarea a 100 de ani (a prinţului Philip) şi pentru a-i aminti de viaţa lui remarcabilă', a declarat Keith Weed, preşedintele Societăţii Regale de Horticultură.

Philip a renunțat la tot din dragoste pentru ea

Prințul consort a întâlnit-o pe Elisabeta în 1939, pe când ea avea doar 13 ani, iar el era cadet la Royal Naval Collegedin Dartmouth. Relația lor a devenit serioasă abia după Al Doilea Război Mondial, când Philip a fost invitat la Balmoral. În vara anului 1946, relația dintre el și Elisabeta a trecut la nivelul următor.

Deși tatăl Elisabetei, Regele George al VI-lea, avea ceva rețineri în privința lui Philip, din cauza reputației desfrânate a sa și a familiei sale, în iulie 1947 au anunțat logodna fiicei lor cu Locotenentul Philip Mountbatten.

Din dragoste pentru prințesa care îi furase inima, Philip a renunţat la naţionalitate, la nume şi la religia ortodoxă pentru a se putea căsători. Ceea ce s-a și întâmplat, în noiembrie 1947. De atunci, Philip i-a fost în permanență alături soției sale. La fel cum mărturisea și William, nepotul său, Philip „a lăsat deoparte cariera pentru a o susţine şi niciodată nu iese din cadru’.

Cât despre suverană, la aniversarea a 50 de ani de căsnicie, i-a facut soțului ei cea mai frumoasă declarație de dragoste: „Philip a fost forţa şi tăria mea în toţi aceşti ani’.

Foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter