Detalii neștiute despre Regina Elisabeta. Care este numele său întreg

Publicat pe

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este unul dintre cei mai cunoscuți oameni ai planetei și, cu toate astea, există detalii mai puțin stiute despre ea. Spre exemplu, nu toată lumea știe care este numele ei întreg, ce poreclă are sau că s-a îndrăgostit de regretatul prinț Philip la doar 13 ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Pe 21 aprilie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 95 de ani și, în ciuda notorietății sale, a reușit să păstreze ascunse câteva amănunte care țin de viața sa privată. Spre exemplu, știați că regina își serbează ziua de două ori pe an?

Detalii neștiute despre Regina Elisabeta. Care este numele său întregDetalii neștiute despre Regina Elisabeta. Care este numele său întreg

Da, este o tradiţie din 1784 ca monarhul Marii Britanii să-şi sărbătorească ziua în altă zi decât cea din buletin. Motivul este … vremea. Este important ca paradele de sărbătoare să se desfăşoare în luni cu climă prietenoasă. Astfel, regina Elisabeta a II-a se aniversează dată pe 21 aprilie şi încă o dată în iunie.

Regina Elisabeta a II-a s-a îndrăgostit de prinţul Philip la 13 ani

Prințul Philp a fost singurul bărbat din viaţa ei, de care s-a îndrăgostit când avea doar 13 ani şi care i-a fost văr de al treilea. Au avut aceiaşi stră-stră-bunici: regina Victoria şi prinţul Albert, la rândul lor, veri.

Citește și: Ce avere lasă în urmă Prințul Philip moștenitorilor săi

Citește și: Semnificația colierului purtat de Kate Middleton la funeraliile Prințului Philip.A aparținut și Prințesei Diana

Citește și: Meghan Markle, adevărul despre cearta cu Kate Middleton:'M-a făcut să plâng. Chiar m-a rănit'

Bunica sa a fost revoltată de unul din darurile de nuntă

Regina a primit multe cadouri ciudate, dar unul de la nunta sa a indignat-o pe bunica ei. O ţesătură din dantelă, lucrată manual, de la  Mahatma Gandhi, pe care a fost brodată expresia „Jai Hind' (în traducere, „Victorie pentru India'). Bunica a considerat acest cadou nepotrivit, potrivit okmagazine.ro.

Regina Elisabeta a II-a este cea mai longevivă suverană din istoria britanică

Pe 6 februarie 2017 a devenit primul monarh britanic care a domnit 65 de ani şi a sărbătorit Jubileul de Safir.

Regina Elisabeta a II-a are câteva porecle

Când era mică, i se spunea Lilibeth. Ducele de Edinburgh, soţul său, o alinta 'Vărzucă'. Nepotul George îi spune Gan-Gan, cum a mărturisit când acesta era mic mama sa, Kate Middleton.

Numele complet al reginei este Elizabeth Alexandra Mary.

Tatăl reginei Elisabeta a II-a a ajuns pe tron în urma unui scandal

Regele George al VI-lea a devenit rege după ce fratele său mai mare, regele Edward al VIII-lea, a abdicat de la tron, ca să se însoare cu Wallis Simpson, o americancă divorţată. Situaţia la acea dată a fost scandaloasă, întrucât Simpson încă mai era căsătorită legal cu al doilea său soţ! Abdicarea regelui a fost cea mai mare criză constituţională din istoria regală modernă.

Edward şi Wallis cumva au pătat sângele nobil al regalităţii britanice. În 2010 a apărut filmul biografic 'The Kings Speech', care evidenţiază situaţia regelui George al VI-lea în timp ce preia tronul, după ce fratele său abdică.

Regina Elisabeta a II-a nu a acordat niciodată un interviu

Regina Elisabeta nu a dat niciodată un interviu de presă.

Regina Elisabeta a II-a este o mare iubitoare de câini

Regina Elisabeta a avut cel puţin 30 de exemplare din rasa Corgi. Pe Susan a luat-o chiar şi în luna de miere în care a mers cu Prinţul Philip, în 1947.

În 2018, regina a pierdut căţelul Willow, ultimul descendent al lui Susan, un corgi pe care l-a primit când a împlinit aceasta 18 ani, în 1944.

În decembrie 2020, câinele numit Vulcan al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Astfel, Alteţa Sa mai rămâne cu unul singur, pe nume Candy.

Există şi un film animat foarte drăguţ şi emoţionant în legătură cu acest subiect.

Sursa foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter