Ce avere lasă în urmă Prințul Philip moștenitorilor săi

Publicat pe

Prințul Philip, decedat vinerea trecută la vârsta de 99 de ani, lasă în urmă o avere considerabil mai mică decât soția lui, Regina Elisabeta a II-a. Iată ce sumă vor primi moștenitorii Ducelui de Edinburgh!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Prințul Philip lasă în urmă o avere neașteptat de mică în comparație cu cea de care dispune soția lui, Regina Elisabeta a II-a. Ducele de Edinburgh a adunat de-a lungul vieții doar 25 de milioane de euro, în timp ce suverana Marii Britanii are o avere de nu mai puțin de 500 de milioane de euro.

Ce avere lasă în urmă Prințul Philip moștenitorilor săiCe avere lasă în urmă Prințul Philip moștenitorilor săi

Prințul Philip, avere de 25 milioane de euro

Prințul Philip, care a încetat din viață la 99 de ani, a strâns o avere considerabilă de-a lungul decenii în care a slujit coroana britanică. informează ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres. Cu toate acestea, Prințul consort este foarte departe de soția sa, Regina Elisabeta a II-a, în topul averii. Ducele de Edinburgh a lăsat moştenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth, în timp ce alte surse o estimează la 12 milioane de euro, mai scrie sursa citată. 

Citește și: Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Fotografia celei mai triste aniversări

Citește și: A murit Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Citește și: Ce cadou costisitor i-a pregătit Meghan Markle fiicei sale, înainte de naștere:„L-am gravat

Prințul Philip a adunat o parte din această avere din alocația anuală primită de la Parlament – de peste 400.000 de euro – pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar Prințul consort a primit-o până în 2017, când a renunţat la funcţiile sale.

Regina, în schimb, are o avere de 500 de milioane de euro. Suverana Marii Britanii a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. conform estimărilor, valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar suverana primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.

Acestor venituri anuale li se adaugă numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, dar şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

Prințul Philip a renunțat la tot pentru Elisabeta a II-a

Prințul Philip i-a stat alături Reginei Elisabeta a II-a o viață de om, iar rolul de partener al suveranei Marii Britanii nu a fost cel mai ușor. Dar el a reprezentat întotdeauna pentru Regină punctul de stabilitate. Cei doi ar fi împlinit anul acesta 74 de ani de căsnicie, însă, din păcate Prințul consort a încetat din viață cu două luni înainte de a împlini 100 de ani.

Prințul consort a întâlnit-o pe Elisabeta în 1939, pe când ea avea doar 13 ani, iar el era cadet la Royal Naval Collegedin Dartmouth. Din dragoste pentru prințesa care îi furase inima, Philip a renunţat la naţionalitate, la nume şi la religia ortodoxă pentru a se putea căsători. Ceea ce s-a și întâmplat, în noiembrie 1947. De altfel, la ceremonia de încoronare Philip a fost primul care a jurat supunere noii regine.

Foto: Hepta

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter