Ce salariu va avea Nicușor Dan la Primărie. Noul edil al Capitalei a avut venituri modeste, până acum

Publicat pe

Odată cu învestirea în funcția de Primar al Capitalei, viața lui Nicușor Dan se va schimba din toate punctele de vedere. Iată ce salariu va avea Nicușor Dan la Primăria Capitalei!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Din 27 septembrie, Nicușor Dan este noul primar al Capitalei, acesta detronând-o pe Gabriela Firea după un singur mandat. Deși s-a speculat mult pe tema salariului pe care îl încasează edilul Bucureștiului, se pare că acesta nu este neapărat în concordanță cu atribuțiile care îi revin, chiar dacă suma, pentru cei mai mulți dintre angajații la stat sau la privat, este una imensă.

Citește și: Mihaela Rădulescu și-a distrus iar hainele scumpe, la Ferma: „M-au înțepat două albine și-o viespe și a trebuit să tai cu foarfeca mâneca bluzei”/ EXCLUSIV

Ce salariu va avea Nicușor Dan

Pe de altă parte însă, dacă facem comparația cu salariile directorilor generali din România, chiar și în mediul bugetar, care uneori ajung și la 10.000 de euro, suma nu mai pare chiar atât de spectaculoasă.

Conform declarațiilor sale de venit, anul trecut Gabriela Firea a obţinut indemnizații în valoare de 181.206 lei, iar în 2018 – 166.716 lei, în calitate de primar al Capitalei, deci între 13.000 și 15.000 de lei pe lună. Drept urmare, și salariul lui Nicușor Dan s-ar putea ridica în jurul sumei de 3.000 de euro pe lună.

Ce salariu va avea Nicușor Dan la Primărie. Noul edil al Capitalei a avut venituri modeste, până acumCe salariu va avea Nicușor Dan la Primărie. Noul edil al Capitalei a avut venituri modeste, până acum

Actualul primar locuiește cu chirie

Spre deosebire de alți politicieni, Nicușor Dan nu se poate lăuda cu o avere considerabilă. Dimpotrivă, sumele mari sunt trecute la… datorii!

Astfel, candidatul la Primăria Capitalei trăiește din indemnizația de deputat și nu are nicio proprietate, nu are nici măcar o casă, el locuind cu chirie împreună cu soția și cu fiica în sectorul 5. Tot ce deține este o mașină Citroen, fabricată în 1986, și un teren intravilan la munte, în zona Cioplea, care a fost achiziționat în urmă cu 13 ani, parțial prin credit ipotecar. Acesta are 7.460 mp.

La capitolul sume de bani în conturi, de precizat ar fi că are 9.000 de euro dar și datorii care se ridică la 85.000 de euro. Tot referitor la datorii, deputatul trecea, anul trecut, două credite de la Garanti Bank, unul în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, şi altul de 63.800 de euro, scadent în 2032.

În ceea ce privește veniturile sale, politicianul are indemnizaţia primită de la Camera Deputaţilor de 2.200 de euro pe lună. Salariul lui Nicușor Dan va crește, așadar, cu doar câteva sute de euro când își va lua postul de primar în primire.

Citește și: Ce pensie încasează Petre Roman, lunar. Fostul premier și familia lui trăiesc regește din banii de la stat

De asemenea, Nicușor Dan a primit din donaţii nu mai puțin de 81.000 de euro. Din suma totală, 76.000 de euro au fost oferiți de Florin Talpeş, fondatorul Bitdefender, potrivit adevarul.ro.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter