Cristian Boureanu a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă, iar în joc e suma de peste 2 milioane de euro

Publicat pe

Fostul deputat PNL a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită. În același dosar sunt implicați și Mircea Ionuț Costea, fostul ministru de finanțe Sebastian Vlădescu și Constantin Dascălu. Decizia ICCJ nu este una definitvă! De asemenea, trebuie să înapoieze o sumă fabuloasă, de peste 2 milioane de euro.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cristian Boureanu a fost condamnat joi, 24 martie 2022, la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Acesta este acuzat pentru luare de mită și trafic de influență,  într-un dosar legat de atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată. În aceeași situație se află și alte trei nume importante din România. Este vorba despre Mircea Ionuț Costea, fostul ministru de finanțe Sebastian Vlădescu și Constantin Dascălu. Decizia ICCJ nu este una definitivă!

Cristian Boureanu a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă, iar în joc e suma de peste 2 milioane de euroCristian Boureanu a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă, iar în joc e suma de peste 2 milioane de euro

În același dosar au fost condamnați și Constantin Dascălu la pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare, Mircea Ionuț Costea la pedeapsa de 7 ani închisoare și Sebastian Vlădescu la 8 ani de închisoare, pentru luare de mită.

Citește și: Cristian Boureanu are o nouă iubită.Cristina Belciu are 24 de ani și lucrează ca fotomodel

Citește și: Cristian Boureanu și Cristina Belciu, primele declarații despre relația lor:Se lovește în noi cu prejudecăți’/ EXCLUSIV

Citește și: Claudia Pătrășcanu a renunțat la partaj pentru a termina divorțul de Gabi Bădălău:„Ne certăm, am obosit’

Citește și: Ce dietă ține Cristina Șișcanu după ce s-a îngrășat 8 kilograme:'Nu mănânc zilnic ceva dulce…'

Cristian Boureanu a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare

Cristian Boureanu a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă într-un dosar legat de atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată. De asemenea, judecătorii ÎCCJ au dispus şi confiscarea sumei de 2.111.799 euro de la Cristian Boureanu.

„În baza art. 97 din Codul penal, anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 9 luni închisoare, aplicată inculpatului Boureanu Cristian Alexandru prin sentinţa penală nr. 388 din 20 iunie 2018, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 București în dosarul nr. 24005/299/2017, astfel cum a rămas definitivă prin decizia penală nr. 641 din 9 mai 2019 a Curții de Apel București – Secția a II-a penală). 

Descontopește pedeapsa rezultantă de 1 an și 9 luni închisoare, aplicată inculpatului prin decizia penală antemenționată, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor, respectiv 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de ultraj (…) contopește pedepsele aplicate inculpatului Boureanu Cristian Alexandru, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 9 luni închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani și 3 luni închisoare, pe care inculpatul urmează să o execute în regim de detenție', se arată în decizia Instanței.

Se vor confisca sume uriașe

Potrivit deciziei ÎCCJ, se dispune confiscarea specială a sumelor de 3.990.248,6 lei și 65.000 euro, la care se adaugă 2.177.000 euro, de la inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe. Totodată, se dispune și confiscarea sumelor de 3.121.328,41 lei și 1.919.900 euro de la inculpatul Costea Mircea Ionuț și 2.111.799,71 euro de la inculpatul Boureanu Cristian Alexandru. 

Ba mai mult decât atât, se dispune confiscarea specială a sumei de 214.874,88 euro virată în contul deschis pe numele SC Topanel Production Panels SA la A.N.A.B.I., dispoziție ce se va comunica Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Sursă foto: Facebook, Arhivă VIVA!

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter